Избирателната колегия приключи гласуването и утвърди победата на Джо БайдънДжо

...
Избирателната колегия приключи гласуването и утвърди победата на Джо БайдънДжо
Коментари Харесай

Джо Байдън печели президентските избори в САЩ с 306 гласа в Избирателната колегия

Избирателната гилдия завърши гласуването и утвърди успеха на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в на президентските избори в Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес.

С гласовете на Хавай, последния щат, оповестил резултата от гласуването, Байдън получава 306 гласа, а президентът Доналд Тръмп - 232. За победа са нужни 270 гласа.

Гласуването в Избирателната гилдия нормално е официална процедурна стъпка в президентските избори в Съединени американски щати. Тази година обаче изпъкна нейното значение, защото Тръмп отхвърли да признае загубата си.

Той и съдружниците му заведоха към 50 каузи, множеството от които бяха отхвърлени от съдиите, включително и два пъти във Върховния съд на Съединени американски щати.

Гласовете на Избирателната гилдия ще бъдат изпратени във Вашингтон и преброени на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса на 6 януари.

В тази борба за душата на Америка надви демокрацията, съобщи Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в часове откакто Избирателната гилдия утвърди успеха му на президентските избори в Съединени американски щати.

"Сега е време да обърнем страницата, както сме правили обратно в историята, да се обединим и да се помирим ", сподели той в телевизионна тирада, съобщи Българска телеграфна агенция.

‘Time to turn the page’, says Joe Biden after electoral college win

Mario Parker and Jennifer Epstein report
— ThePrintIndia (@ThePrintIndia)
В 13-минутното си послание той жигосах опитите на президента Доналд Тръмп да показа успеха му като нелегитимна. Байдън посочи, че Тръмп и съдружниците му са завели десетки каузи, оспорвайки резултатите от изборите, само че без никакъв триумф.

"Пламъкът на демокрацията е бил разпален в тази страна преди доста време ", сподели Байдън. "Знаем, че даже пандемия или корист с власт не могат да угасят този пламък ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР