Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около

...
Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около
Коментари Харесай

Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около 20%

Избирателната интензивност в Гърция на днешните локални избори е към 20% съгласно изследване на медиите, заради липса на публични данни. Законът в южната ни съседка не разрешава издание на данни за интензивността на гласоподавателите до края на изборния ден.

Политически анализитори приказват за незаинтересованост от страна на гласоподавателите и на първо място в региони,където спечелилите са сигурни още преди вота. Затруднения за гласоподаване има в наводнените региони,където заради липса на устойчиви здания,хората гласоподават в частни кафенета и даже в траурни зали. Полицията арестува трима гърци за пазаруване на гласове в град Кардица.

Лидерите на опозицията приканиха хората да гласоподават с цел да трансформират " централизираната система на Мицотакис ", съгласно ръководителя на социалистите Никос Андрулакис. Новият водач на " Сириза Каселакис " прикани за избор, който да избере " бъдещите прислужници на народа " в локалната власт.

Изборният ден продължава до 19 часа. Пътна полиция регистрира мощен трафик в цялата страна.Около два % от гърците са претенденти за съветници на днешния избор. От тях дамите са над 40%./БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР