Избирателната активност към 17.00 часа е 30,2% за парламентарните избори

...
Избирателната активност към 17.00 часа е 30,2% за парламентарните избори
Коментари Харесай

"Галъп": Избирателна активност от близо 30% към 17.00 часа

Избирателната интензивност към 17.00 часа е 30,2% за парламентарните избори и 28,9% за вота за президент , сочат планирани данни на „ Галъп интернешънъл болкан “, която е сътрудник на БНР в изборния ден. " Имаме равнене към този момент на резултата от изборната интензивност по отношение на изборите от 11 юли, когато тогава също е била към 30 на 100, съгласно данните на ЦИК. Разместване в реда на партиите от последното ни проучване има - без да споделяме кои са партиите, които са минали по-напред или по-назад, това ще стане ясно след часове ", сподели пред БНР Светлин Тачев.

" Това е по-ниска изборна интензивност спрямо данните за този час от парламентарните избори през април, само че малко по-висока по отношение на изборите през юли ", сподели в " Нещо повече " социологът Светлин Тачев от „ Галъп интернешънъл болкан “.

Към 9.00 ч. организацията регистрира 4% интензивност, към 11.00 часа интензивността се увеличи до 9,7%, към 13.00 доближи 17,5% и към 15.00 часа доближи 23,3%.
Активността при президентския и при парламентарния избор стартира да се разминава в късния следобяд в интерес на вота за новия парламент.

На извършения на 4 април парламентарен избор изборната интензивност към 17.00 часа беше 38,2%, а на изборите на 11 юли тя беше 29,1%, съгласно данните на организация " Галъп интернешънъл болкан ".

" Традиционно пред обяд излизат твърдите ядра на партиите и по-възрастните хора, а следобяд по-младите и тези, които в последния миг вземат решение за кого да гласоподават ", сподели Яница Петкова от „ Галъп интернешънъл болкан “.

" Няма разлика в интензивността за двата вида избор ", сподели още Петкова.

По думите й изборният ден протича умерено.

Още по тематиката в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР