Избирателната активност е свързана с пандемията. Ако не знаем колко

...
Избирателната активност е свързана с пандемията. Ако не знаем колко
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ се стреми към ниска избирателна активност

 Избирателната интензивност е обвързвана с пандемията. Ако не знаем какъв брой хора ще излязат пред урните на 4-ти април, доста мъчно можем да предположим доколко ще има готовност на твърди ядра и доколко други фактори ще изиграят роля. Стремежът към ниска изборна интензивност е част от проектите на ГЕРБ. Такова мнение изрази в изявление за " Фокус " политологът доцент Борис Попиванов.

,,Всички социологически изследвания, които следим в последно време, съставляват моментна фотография на някакви настройки към даден миг и обстановка, която се трансформира доста динамично и би могла да бъде напълно друга по-късно повече от месец``, добави още Попиванов.

Затова би трябвало всички да бъдем извънредно внимателни, когато предвиждаме какво ще се случи и в действителност въпросът за изборната интензивност е доста сериозен. Той е доста сериозен първо в интернационален подтекст. Ние към този момент сме забелязали, че избори извършени по време на пандемия в други Европейски страни съвсем постоянно водят до доста по – ниска изборна интензивност от тази, която е обичайната за тези общества и тези страни. Следователно бихме могли да предположим, че нещо сходно има всички изгледи да се случи и у нас, разяснява политологът.

Според доцент Попиванов пандемията, ограничаващите ограничения и терзанията на хората могат да изиграят своята роля, а в България това се задълбочава от крайната неустановеност, с която се борави по тематиката за здравната сигурност на самия избирателен развой.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР