Избирателите в Трети многомандатен избирателен район - Варна, ще могат

...
Избирателите в Трети многомандатен избирателен район - Варна, ще могат
Коментари Харесай

Избирателите във Варненско ще могат да гласуват тестово на 25 машини

Избирателите в Трети многомандатен изборен регион - Варна, ще могат да гласоподават тестово на 25 машини. Това заяви през днешния ден при проява по какъв начин се гласоподава с машините ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Велин Жеков.

Областният шеф Марио Смърков добави, че комисията е поискала 40 машини за експериментален избор, само че са предоставени единствено 25.

Машини за гласоподаване ще бъдат разполжени във всички общини и всички региони на Варна. Те ще са на налично място в постройките на общинските администрации и на тях може да се гласоподава пробно в работното време на съответните управи.

При нужда машина за тестово гласоподаване ще има и в регионалната администрация, както и тук-там, където има огромен поток от хора, уточни Жеков. Той добави, че ще бъдат обходени всички обитаеми места във всички общини по график, комфортен за популацията.

Областният шеф Марио Смърков осведоми още, че към този момент няма постъпили сигнали за нарушавания на изборния развой на открития в регионалната администрация телефон, за който Българска телеграфна агенция осведоми. Той прикани жителите, в случай че срещнат недоумение в желанието си да гласоподават пробно и преценяват, че това е в резултат на незадоволително правилно отношение от страна на администрацията на общините, да алармират както в РИК, по този начин и в регионална администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР