Изберете плод, разрежете го наполовина, потопете лъжица в него и

...
Изберете плод, разрежете го наполовина, потопете лъжица в него и
Коментари Харесай

Този плод има вкус на шоколадов мус!

Изберете плод, разрежете го на половина, потопете лъжица в него и получете чувството за вкусна шоколадова торта. Това е обещанието на черния сапот, апетитен плод от Централна Америка, който има усет на шоколадов пудинг, само че с по-малко калории.

Странни плодове, които си заслужава да опитате

КАКВО Е BLACK SAPOTE?
Листата на кой плод са по-полезни от самия него?
Полезните свойства и вкусовите качества, невероятният мирис на смокините е прочут и обичан, само че малко на брой знаят, че листата на този плод...
Прочети повече
Черният сапот е плод със зелена кожа с черна лепкава пулпа. Прилича на зелена райска ябълка по осанка. Обикновено се назовава шоколадов пудинг. Той е известен в Централна Америка и се среща основно в Мексико, Доминиканската република, Куба и Гватемала.

Черният сапот има особеността да има усет и цвят на шоколада, само че с доста по-малко калории: 45 за 100 грама (в съпоставяне с 530 калории за 100 грама шоколад).

Друго преимущество? Този плод от шоколадов пудинг е богат на витамини А и С. В Централна Америка кг черни сапоти коства към 2 евро.

По кое време на деня е най-добре да се ядат плодове?

Черният сапот може да се яде тъкмо подобен, какъвто е, с лъжица или като сурогат на шоколада в доста предписания. Например може да се подготви в мус, торта, смутита или бисквитки. Ще ви хареса да експериментирате с този плод-шоколадов пудинг!
Възможно ли е шоколадът да докара до главоболие
Шоколадът е едно от най-известните и обичани сладки изкушения на всеки, въздейства позитивно на прочувственото ни положение, съдържа антиокс...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР