Изабелла Шиникова загуби от американката Клеър Лю с 4:6 и

...
Изабелла Шиникова загуби от американката Клеър Лю с 4:6 и
Коментари Харесай

Изабелла Шиникова отпадна в квалификациите за Уимбълдън

Изабелла Шиникова загуби от американката Клеър Лю с 4:6 и 3:6 във втория кръг на квалификациите за тенис-турнира от Големия шлем - Уимбълдън в Лондон.

Българката, която започва с триумф над друга представителка на Съединени американски щати – Франческа Ди Лоренцо в три сета, не съумя да надвие Лю и отстъпи след към час и 20 минути на 16-та в схемата. Американката поведе в откриващия сет с 4:1 гейма, само че Шиникова върна брейка и изравни геймовете. При 4:5 обаче тя се пропука и Лю осъществя втория си сетбол.

Във втората част американката стартира с пробив, преди нашата тенисистка да направи мигновен рибрейк. При 3:4 обаче Шиникова позволи нов пробив, а по-късно Лю завърши нещата на собствен сервис. В идващия кръг тя ще играе против Кристина Куцова или Астра Шарма.
Утре предстоят срещите на останалите ни три представителки в квалификациите. Елица Костова се изправя против китайката Уан Синю. Виктория Томова ще има за съперничка Даниел Лао от Съединени американски щати, а Цветана Пиронкова играе с британката Наикта Бейнс.

Уимбълдън стартира на 28 юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР