Из безценната колекция от разговори на Опра Уинфри с едни

...
Из безценната колекция от разговори на Опра Уинфри с едни
Коментари Харесай

Не дръзвай да отглеждаш друго създание, докато не отгледаш самия себе си ♥ Д-р Шефали ЦАБАРИ

Из скъпата сбирка от диалози на Опра Уинфри с едни от най-вдъхновяващите духовни учители, визионери и престижи на нашето време, събрани в книгата й „ Неделни диалози за душата ” (Изд. „ Хермес “). За егото и родителството, размишленията на доктор Шефали Цабари - международно прочут клиничен психолог, специалист в областта на фамилната динамичност и личностното развиване.

(The Schuffenecker Family, 1889, by Paul Gauguin)

Егото

Възпитателните способи на родителите просто са ориентирани към още по-голямо напомпване на егото от всеки различен вид взаимоотношения, които съм виждала.

А какво споделя егото? Това е мое. Това съм аз. Нали по този начин? Започваме да приказваме по този начин. Аз, като родител, и моето дете. Нали по този начин? Притежанието. Собствеността. Това е вродено. Затова и обичам тези взаимоотношения, тъй като са такава смешка на Вселената. Нали разбираш? Вселената ти дава деца. Казва ти, че са твои. И те изкушава да мислиш: Мои са. Трябва да ги наричаш мои. Нали по този начин? Имам право да, ги назовавам мои. Но не щеш ли детето се появява и споделя: „ Аз не съм теб. Не съм теб. Не съм теб. Приеми ме. Свикни с мен. Разпознаваш ли духа ми? Няма да ти числя се и няма да съм твоя благосъстоятелност. Може и да съм пристигнало от теб, само че няма да съм твое. ”

Не дръзвай да отглеждаш друго творение, до момента в който не отгледаш самия себе си. Докато не отгледаш личната си същина до най-високите нива на еволюцията. Тогава можеш да се устремиш да срещнеш това творение, което живее в сегашното и няма построена еднаквост. Казвам на родителите: „ Трябва да признаеш, че в желанието за деца има огромна степен, огромно количество егоизъм, егоистично предпочитание да осъществиш личното си аз ”. Да си родител – не значи безусловно безкористност. Има доза мъжество, само че водещата мощ да имаш поколение идва от личното ти предпочитание да довършиш нещо в себе си.

Ако не възпиташ първо себе си, тогава ще се опиташ да превърнеш детето си в умалена версия на себе си. В подобен случай ти даже не отглеждаш дете. Просто отглеждаш себе си. Нека назовем нещата с същинските им имена. Обуздай егото си, възпитай се и тогава ще се свържеш с детето си. Тогава ще създадеш пространство, където духът на детето ти да израсне.

От: „ Неделни диалози за душата “, Опра Уинфри, изд. „ Хермес “, 2018 година
Изображение: The Schuffenecker Family, 1889, by Paul Gauguin; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР