Ивона Велева е само на 18 години, а вече има

...
Ивона Велева е само на 18 години, а вече има
Коментари Харесай

Актрисата Ивона Велева: Голямото желание се сбъдва с много строга дисциплина и постоянство



Ивона Велева е единствено на 18 години, а към този момент има зад тила си над 50 актьорски изяви в игрални филми и сериали, измежду които " Белези ", " Братя ", " Жири ", и интернационалната продукция " Инвазията на аления коки град ". Ивона е на " ти " с тънкостите на актьорското майсторство. Още от 7-годишна възраст мечтае да стане съумяла актриса и да получи функции в огромното кино и постепенно, само че несъмнено към този момент прави сполучливи стъпки за сбъдване на своята фантазия. Тя открива пристрастеността си към киното напълно дребна, а киното я намира през прецизното око на кастинг сътрудника Аивън Шано и присъединяване ѝ в Кино академия за гении.

Как стартира твоята персонална история с академията за гении, по какъв начин научи за тях – какво те накара да отидеш а първия си кастинг?

Бях на 15 години и се образовах при Стефан Къшев в театъра. Но внезапно осъзнах, че театърът не тъкмо моята най-голяма пристрастеност, а това, което същински обичам, е да съм пред камера. Аз се споделих тази концепция със Стефан Къшев и той ме свърза с Цвятко Ценов и със Стоян Стоянов, които стоят зад Кино академия за гении и от този миг нататък стартира моята история с камерата/киното. Не съм се явявала на кастинг, тъй като въпреки всичко от дребна се занимавам с актьорско майсторство професионално. Но аз доста се веселя, че познавам хора като Наталия Дукова, Цвятко и Стоян, тъй като те са доста готини хора, изпълнени с позитивно страсти, които ми носят доста наслада и позитивна сила постоянно, когато се срещам с тях.

Аз съм към този момент трета година в школата на Кино академията, в която Наталия Дукова преподава, т.е. към този момент съм много напреднала. Много ми подхожда нейния метод да ни учи да бъдем положителни артисти, тъй като тя съумява по този начин да изясни нещата, че да ги запомним. Много е хубаво чувството, което получавам от Наталия по време на нейните „ уроци “ в школата.

Какви функции и в какви продукции – филми, реклами или клипове съумя да получиш по време на образованието си в школата за гении?

Ивона Велева: Първото присъединяване, което получих беше в сериала " Братя ", първи сезон, епизод 5 – там участвах като статист, само че това беше началото – въпреки всичко човек не може да получи незабавно роля, а би трябвало да тръгне към огромния триумф с по-малки стъпки. Имам към 10 участия в сериала " Братя ", някои са напълно епизодични и дребни. Първата ми по-голяма роля, която получих е в американския филм…. където си партнирам с различен мой сътрудник от Акадмията – Николай Николов. За ролята в този филм научих от моя кастинг сътрудник Аиван Шано, той ми я предложи и защото режисьорът и продуцентите на кино лентата търсеха тъкмо подобен персонаж като мен, я получих незабавно. Много ми хареса да работя с интернационалния екип на продукцията – хората бяха доста радостни, доброжелателни и благоразположени към мен.


Мечтаеш ли за роля в огромното кино, смяташ ли, че някой ден тази фантазия ще се сбъдне?

Определено бленувам за роля в огромното кино. Но рецептата за такава роля е: щом има огромно предпочитание, има и метод то да се реализира.

А съгласно теб би трябвало ли доста труд?

Разбира се, че с мързел няма по какъв начин да се случи сбъдването на сходно предпочитание. Трябва да учиш доста, да имаш предпочитание и неизменност.

Какви са твоите предстоящ проекти, по какъв начин мислиш да продължиш от тук нататък?

Аз приключвам учебно заведение след 5-6 месеца, ще аплайвам в НАТФИЗ актьорско майсторство и бих желала да продължа да се занимавам с това.

Кое е най-голямото предизвикателство теб отвън НАТФИЗ?

Искам да се фотографирам в огромна роля в сериал.

Какви качества би трябвало да има един артист, с цел да избират в функции непрестанно?

Трябва да си освободен пред камерите, да не ти пука за тях – това е главното. Но също по този начин би трябвало да си готин човек – и като осанка, и като темперамент. Разбира се, би трябвало да имаш добра физическа форма и да се грижиш за нея. На снимачната площадка би трябвало да имаш доста строга дисциплинираност без никакви приказки, би трябвало да си доста фокусиран в задачата си/в ролята си.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР