Иво Даскалов, по прякор Лудия, поиска да се прибере вкъщи.

...
Иво Даскалов, по прякор Лудия, поиска да се прибере вкъщи.
Коментари Харесай

Иво Лудия пробва да се прибере вкъщи, но съдът го поряза жес...

Иво Даскалов, по прякор Лудия, изиска да се прибере у дома. Магистратите от Апелативния съд обаче порязаха мераците му. Те оставиха в действие мярката му за неотклонение " задържане под стража ". Към момента Даскалов е в болница поради здравословното си положение. Предстои правенето на нова сложна правосъдно здравна експертиза, която да откри дали здравеот му разрешава да обитава в ареста.

Припомняме, че Иво Даскалов бе притеглен като обвинен за зверското меле със починали на Околовръстното на Пловдив точно на Великден. Месеци по-късно бе обвързван със сагата с Трето районно и отвличането на Фарук Манаф, към който е проявена особена свирепост. По този случай бяха арестувани и упрекнати някогашният шеф на полицейското ръководство Самуил Хаджиев, служителят на реда Атанас Качаков и други двама.

" Налице са данни за осъщественото действие, които се откриват в показанията на потърпевшия Манаф и на обвинения Димитров, които са задоволително, с цел да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Даскалов към действието, за което му е повдигнато обвиняване. За това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на отговорния ", гласят претекстовете на магистратите за решението.

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, има заплаха Лудия да извърши закононарушение. " Тази заплаха произтича от неприятните му характеристични данни, защото е осъждан два пъти до в този момент, както и от механизма на осъществяване на отвличането. Срещу него има още едно следствие за злополука с трима починали, станала на 2 май тази година ", стимулират се съдиите.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР