Ивет Лалова се класира за пета поредна олимпиада. Българската лекоатлетка

...
Ивет Лалова се класира за пета поредна олимпиада. Българската лекоатлетка
Коментари Харесай

Ивет на пета олимпиада

Ивет Лалова се класира за пета поредна олимпиада. Българската лекоатлетка заслужи виза за Игрите в Токио 2020 в бягането на 200 м. Тя покри норматива с победа на шампионата Seiko Golden Grand Prix в Осака с 22,55 сек. Времето е връх на конкуренцията в японския град. Това беше и първи старт за сезона за Лалова, която в събота навърши 35 година Постижението на Ивет е и затрупан норматив за международното в Доха (27 септември - 6 октомври). Резултатът я подреди на пето място в международната класация за сезона. Водачка е европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Вбр) с 22,26 сек. от Диамантената лига в Доха при започване на май.

Втора на 200 м в Осака приключи Кира Джеферсън (САЩ) с 23,00 сек., пред Олга Сафронова (Каз) с 23,08 сек.

" Моят сезон стартира с прелестен резултат. Рекорд на шампионата и квота за Олимпийските игри в Токио и международното в Доха. Не знам какво повече можеше да желая от това тичане. Благодаря за поддръжката. Желая на всички доста здраве и триумф ", сподели чаровната Лалова. Нормативът за Игрите е 22,80 сек. Тя стана първата българска лекоатлетка, която ще взе участие на пет следващи олимпиади. При дебюта си в Атина 2004 тя записа най-хубавите си достижения - четвърта на 100 м и пета на 200 м. Другото й присъединяване на край на 200 м е в Рио 2016, където остана осма.

Освен Ивет норматив за Токио досега има и Радослава Мавродиева (гюле).

В Осака в скока на височина Тихомир Иванов приключи трети с 2,20 м. Победи Наото Тобе (Яп) с 2,27 м, пред Такаши Ето (Яп) 2,24 м.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР