Ивет Горанова спечели квота за олимпийските игри в Токио в

...
Ивет Горанова спечели квота за олимпийските игри в Токио в
Коментари Харесай

Русалин Русалинов: Въпросът с аклиматизация на Ивет в Токио е сложен, тъжна Олимпиада ще бъде



Ивет Горанова завоюва квота за олимпийските игри в Токио в каратето. Бойното изкуство за първи път се основна в олимпийската стратегия, а достижението на българката е неповторимо, тъй като редица водещи страни в този спорт не съумяха да стигнат до виза за Игрите, това заключи особено за Хоризонт Русалин Русалинов - вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и президент на клуб Петромакс, в който е картотекирана Ивет Горанова.

„ Самото класиране е нещо извънредно, само че ние го чакахме. Франция, която е мощ в каратето завоюва единствено една квота, Англия и Гърция не съумяха да завоюват квоти. Всички бяха заложили на квалификационния шампионат в Париж. Не инцидентно в категорията на Ивет имаше 60 състезателки. Всички най-силни бяха там. Самият шампионат беше малко по-честен по отношение на състезателите. Тя игра в първата част на деня, завоюва 6 срещи, класира се и взе орден. Той не и донесе подготовка. Трябваше да първите три да играят всеки против всеки с цел да може една да отпадне – първо, второ и двете трети места. Понякога се случва някоя играч да стане шампионка и по-късно да отпадне. Това е по- почтено. Това е проиграване на самата Олимпиада. При нас беше по-трудно да се класираш да Олимпиадата, в сравнение с там да вземеш орден. В Париж тя трябваше да играе 9 срещи, а на Игрите в Токио с цел да стане първенец и да вземе орден ще играе най-много 6 срещи. На 5 август тя би трябвало да изиграе всичките срещи, да се окичи с орден и да се прибере в България “, показа вицепрезидентът на Българската национална федерация по карате и добави:



„ В понеделник влизаме в темп. Предвидили сме тя да тренира на открито. Да отиде в Испания, Италия, Сърбия в клубове, които също са спечелили квоти. Въпросът с адаптацията в Токио е по-сложен. Имахме проект тя да отиде 10 дни по-рано, само че това в този момент не може да се случи. Те желаят 24 часа откакто изиграеш срещите си, без значение от резултата, да си хванеш пътя и да те няма в Япония. Не желаят делегати, не искат  външни хора, не желаят президенти, без аудитория. Много желаех да бъда до нея, бях й заречен, само че не знам дали ще се получи. Много тъжна Олимпиада ще бъде “, приключи президентът на клуб Петромакс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР