Ивайло Найденов е един от най-талантливите футболисти, излизали от школата

...
Ивайло Найденов е един от най-талантливите футболисти, излизали от школата
Коментари Харесай

Синият талант, който прави фурор във Втора лига: Готов съм да се наложа в Левски

Ивайло Найденов е един от най-талантливите футболисти, излизали от школата на Левски в последните години. Младокът към този момент има присъединяване в над 25 мача за “сините” след дебюта си за отбора през сезон 2016/17. От зимата младокът е чартърен в един от водещите тимове във Втора лига Арда (Кърджали) и се наложи като главен футболист първо под управлението на Стойчо Стоев, а по-късно и при Стамен Белчев, който даже изрази възхищението си от качествата на Найденов.

- Здравей, Ивайло! Постигнахте значима победа в битката за челната тройка на Втора лига - 2:0 против Монтана. Как видя мача от вътрешната страна?
- Да, в действителност, доста значима победа за нас против директен съперник за баражите. Мисля, че тотално надиграхме тима на Монтана и справедливо спечелихме мача.

- Предстоят решителни мачове. Какви са възможностите на Арда за реализиране на задачата?
- С оглед организацията и изискванията, които са ни предоставени от клуба, тази цел персонално на мен ми се коства изцяло действителна.

- Ако съумеете да сте измежду първите три тима, ще би трябвало да играете бараж с някой от Първа лига, с цел да влезете в елита. Това постижима задача ли е?
-В тима са събрани доста положителни и опитни футболисти с отлични качества, по тази причина възможностите на Арда са огромни. Ще създадем всичко допустимо да успеем.

 Студио @@@
- Откакто мина в Арда си корав титуляр. Как се чувстваш в тима?
- Радвам се, че треньорът ми дава късмет да играя и се старая да извинявам доверието, което ми се гласоподава. Опитвам се да съм съсредоточен във всеки един миг, без значение дали става дума за мач или подготовка.

- Какви са усещанията ти от Кърджали като град?
- Кърджали е футболен град. Хората обичат и поддържат тима. Надявам се да не ги разочароваме и да ги зарадваме с класиране в Първа лига.

- Имаше ли някакви съмнения, когато разбра, че има вид да преминеш в Арда?
-Не, нямах никакви съмнения. Срещнах се с господин Пешев, той ми изясни плана " Арда " и аз се съгласих незабавно, тъй като разбрах, че всичко е на доста професионално и високо равнище.

 Левски - Локомотив София 2:0 @@@
- По твое предпочитание ли пристигна или бе посъветван от управлението и треньорския щаб, че това ще е най-добре за теб?
-Имах и други оферти, само че моето предпочитание беше да играя в Арда и мисля, че направих верния избор.

- Стамен Белчев неотдавна показа, че е мощно впечатлен от твоята игра. Ти удовлетворен ли си от показаното от теб досега?
- Радвам се, в случай че е по този начин, само че мисля, че има още какво да покажа.

- Имаш не малко мачове за Левски в Първа лига. Каква е разликата сред елита и втория ни ешелон?
-В " Б " група се играе по-директен футбол - с изритани топки, повече се залага на единоборствата и на експанзията предвид на неприятните терени на множеството места.

- Можеш да играеш на няколко позиции по терена. На коя се чувстваш най-добре?
- Най-добре се усещам като вътрешен халф, само че привикнах и да играя като десен краен бранител. Където и да съм на терена, давам всичко от себе си за тима.

- След края на сезона би трябвало да се завърнеш в Левски. Курсът, който клубът ще поеме е да постанова от ден на ден лични фрагменти. Чувстваш ли се подготвен да спечелиш титулярното място на Герена следващата година?
-Да, усещам се подготвен, макар че в Левски се играе много мъчно заради огромното напрежение.

 Ботев Пд - Левски 0:1 @@@
- Правилно ли е да се заложи на млади футболисти в Левски от идващия сезон, почитателите стават все по-нетърпеливи от неналичието на титли?
- Това управлението ще го реши. Работата на футболистите е да гледат своята работа и когато са на терена да дават всичко от себе си.

- Какво искаш да постигнеш с Левски?
- Искам да стана първенец и да играя в групите на Шампионска лига.

- В младежкия народен тим следва да започнете нов квалификационен цикъл? Добро потомство ли са набор 98 и 99?
-Мисля, че сме едно от положителните генерации. Участвахме на две Европейски шампионати, отстранихме мощни тимове и се представихме на едно положително равнище. Мисля, че имаме предпоставки за едно положително бъдеще, само че несъмнено всичко зависи само от нас младите. Трябва да работим доста крепко, с цел да реализираме нещо, тъй като единствено с гений не става.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР