Ивайло Милчев - управител на фирма за електрически тротинетки и

...
Ивайло Милчев - управител на фирма за електрически тротинетки и
Коментари Харесай

Управител на фирма за електрически тротинетки: Хората масово не четат инструкциите за правилна употреба

Ивайло Милчев - шеф на компания за електрически тротинетки и един от главните вносители за България призова хората да четат деликатно инструкциите за употреба на тротинетките и техните зарядни.

" Трябва да се усъвършенства културата на хората, употребяващи електрически тротинетки. Всеки производител и търговец има управление за приложимост, малко хора го четат, с цел да знаят по какъв начин да я експлоатират. Смятат, че взимат, карат и я употребяват както намерят за добре. Винаги батериите би трябвало да се зареждат с истинското зарядно. Преди зареждане би трябвало да мине най-малко половин час, с цел да може батерията да се успокои, а след зареждане, преди каране, още веднъж 30 минути. Зарядното би трябвало да се извади от контакта. Възможно е отбраните за презареждане да откажат да работят ", обясни Милчев.

Той посъветва притежателите на електрически тротинетки да ги зареждат при опция в гараж или на тераса.

" Важното е, че няма жертви и потърпевши. Странно е случилото се ", съобщи Милчев след случая с избухнала батерия на тротинетка в жилището на музиканта Цветан Ненялков.

" Възможно е да възникне пожар от позиция на това, че в една батерия има голям брой акумулатори, построени от химични детайли. Въпросът е да се открият аргументите за неговото пораждане ", изясни той.

По думите му е необичайно какви големи вреди са нанесени от експлоадирането на батерията.

" Батерията съдържа химични детайли, може да възникне пожар, от огромното налягане може да има гърмеж, само че това не е бомба, която да избие дограмите и стените на даден апартамент. Възможно е да се провокира случай при погрешно предпазване на батерията. Теоретично е допустимо да се случи и по време на прилагане на тротинетката. Но има някаква причина, някакъв удар, намокряне, тя не може да се самозапали без причина ", безапелационен е Милчев.

Той съобщи, че в международен мащаб годишно се случат 10-15 възпламенявания на електрически тротинетки на фона на потреблението на стотици хиляди.

Той изясни, че всяка батерия на електрическа тротинетка се състои от голям брой дребни акумулатори, свързани с железна решетка и има платка, която ги управлява. И това е отбраната на самата батерия. Защита от презареждане имат и самите зарядни. 

" Възможно е да зародят недостатъци при произвеждане, при употреба на батерията. През последните години промишлеността търпи огромен растеж, производителите са под огромен напън от упованията на хората. Възможно е някъде да се позволява влошено качество при производството с увеличението на броя на електрическите тротинетки ", разяснява вносителят на електрически тротинетки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР