Ивайло Булгуров, обвинен за упражняване на домашно насилие спрямо неговата

...
Ивайло Булгуров, обвинен за упражняване на домашно насилие спрямо неговата
Коментари Харесай

Съдът реши за Булгуров, посегнал на майка си в Пловдив

Ивайло Булгуров, упрекнат за практикуване на домашно принуждение по отношение на неговата майка Виолета Александрова, се изправи пред Окръжния съд в Пловдив през днешния ден, с цел да апелира решението на районните магистрати, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”. 

Булгуров  е лежал в пандиза за ликвидиране на собствен съквартирант и е освободен предварително. Ден преди инцидента Булгуров излязлиза от клиника, в която се е лекувал от алкохолна взаимозависимост. Там в продължение на 50 дни не е употребявал алкохол. Макар да е имал ограничаваща заповед, майка му го е приютила за няколко дни, като са имали спогодба да се изнеса от нейния дом и да си потърся квартира. В предходното съвещание обвиненият Булгуров призна, че преди абсурда е използвал малко количество етилов алкохол, за лекуване. След това е зародил скандал сред двамата и синът почнал да унищожава покъщнината им, написа

На днешното съвещание държавното обвиняване изиска от магистратите да потвърдят ареста на Булгуров. Прокурорът загатна, че обвиненият е нарушил ограничаващата заповед, която майка му си е изкарала. Така той добави, че редовно Булгуров е правил психическо и прочувствено принуждение по отношение на майка си. Според държавното обвиняване, даже да му бъде наложена мярка „ домакински арест ”, Ивайло Булгуров няма къде да я извършва, тъй като различен адрес с изключение на този на майка му няма.

Прокурор Светлозар Чераджийски изнесе информация, че 48-годишният мъж е бил обвинен и по друго дело за домашно принуждение, което преди време е било прекъснато от майка му.

С това се съгласи и юристът Екатерина Бъндева, бранител на обвинения. Тя показа тезата на прокурора и по тази причина изиска от окръжните магистрати подзащитният й да бъде пуснат с мярка „ подписка ”.  В жалбата до съда, Бъндева загатва, че доказателствата по отношение на обвиненият са „ слаби ” и на разположение има единствено един директен очевидец.  Според нея,  Булгуров няма късмет да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Адвокатката изиска от съда да бъде разпитан очевидецът Димитър Харизанов - комшия на фамилията и да се изиска информация от клиниката по психиатрия, с цел да се потвърди, че обвиненият организира непринудено лекуване от алкохолна взаимозависимост и това може да се отрази на здравето му в случай че той остане зад решетките.

Съдът остави без почитание настояванията на отбраната за удостоверения от лечебни заведения и епикриза, както и за разпит на спомагателни очевидци.

В последните си думи към съда обвиненият сподели, че  съжалява и си е взел поука.

„ Не съм принудител и не съм насилвал никого. Взел съм си огромна поука от преди, изтърпял съм наказванията си. Проблемите в фамилията идват и от моя страна, признавам си. Ликувах се 47 дни и самичък се подложих на това. Баща ми също е имал проблеми с алкохола и майка ми, когато види пийнал човек  изпада в изключително положение. Уговорката ни беше до Нова година да напусна жилището й. Стигна се до скандал, само че аз в никакъв случай не съм посягал на майка си. Аз не съм принудител и в никакъв случай няма да бъда ”, добави още 48-годишният мъж.

„ Моля да ме пуснете, с цел да постъпя още веднъж в болничното заведение и  да завърша лекуването си! ” С тези думи приключи обвиненият.

След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, окръжните съдии одобриха, че има задоволително доказателства, че точно  е съпричастен към осъщественото закононарушение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР