Иван Влъчков записа поредния си силен сезон в автомобилния спорт.

...
Иван Влъчков записа поредния си силен сезон в автомобилния спорт.
Коментари Харесай

Иван Влъчков: Целта за 2019 г. е пълен сезон в GT4

Иван Влъчков записа следващия си мощен сезон в автомобилния спорт. 19-годишният водач на Дамасцена Алба завоюва купата на Затворен маршрут в серия Туринг за трета поредна година с Honda Civic, приключи първи на Планинско нанагорнище Шипка Дамасцена в своята категория, а също така направи цялостен сезон в GT4 за Централна Европа в класа на дилетантите, където завоюва 3 победи. За претърпяното през сезона и проектите за 2019 година Иван показа след годишното награждаване на БФАС.

" Конкуренцията беше много по-силна, като имаше доста повече коли. Всички ме затрудниха - Стоян Апостолов, Давид Будев, Станислав Паришков. Но аз се веселя за това и се надявам следващата година да има още повече водачи и борбата да е оспорвана ", показа Влъчков.

Колкото до присъединяване си в сериите GT4 за Централна Европа с българския автомобил Sin Car R1 за екипа на София Кар Моторспорт на Росен Даскалов, той разкри: " Беше добър сезон и малко скърбя в действителност, че не влязох в топ 3 в моята категория, в случай че до последния кръг се борех за купата. Надявам се следващата година още веднъж да направя цялостен сезон и да съм на почетната стълбичка в края на сезона. Надявам се преди всичко да се състезавам още веднъж във всички дисциплини, в които карах и тази година, тъй като всички знаем, че това е обвързвано със съществени финансови средства. Трябва да намерим спонсори, с цел да мога още веднъж да се състезавам в GT4 и в Туринг на писта у нас. Нямаме проекти за присъединяване в серия Макси ", добави Влъчков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР