Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е развълнуван да посрещне Джуд

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е развълнуван да посрещне Джуд
Коментари Харесай

Саутгейт е щастлив за Белингам, но заяви, че колективът е ключов за успеха

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е разчувствуван да посрещне Джуд Белингам в лагера на отбора, само че експертът знае, че триумфът на Евро 2024 това лято ще би трябвало да бъде групово изпитание.

20-годишният футболист се любува на блясъка на един желан първи сезон в Испания, където завоюва Ла Лига с Реал Мадрид и беше разгласен за най-хубав състезател на надпреварата.

Белингам завоюва премията за състезател на годината в Бундеслигата, когато защитаваше цветовте на Борусия Дортмунд, а с испанците завоюва рекордната 15-ата купа в Шампионската лига.

Полузащитникът се наслаждения на заслужена отмора след този успех на стадион „ Уембли “, което значи, че пропусна целия подготвителен лагер на Англия преди форума, както и контролите против Босна и Херцеговина (3:0) и Исландия (0:1).

Белингам възобнови занимания през днешния ден  и сигурно ще стартира титуляр идващия уикенд в първия мач от група C против Сърбия в Гелзенкирхен, само че Саутгейт знае, че това е освен това от неговия звезден прахуляк.

„ Сигурен съм, че той е кадърен да се оправи с напрежението, само че ние не слагаме всичко върху Джуд. Имаме доста положителни играчи и групово би трябвало да се опитаме да спечелим този шампионат. Ако разчитаме на един човек, това няма да е тим, който реализира резултати.

Той, несъмнено, е състезател с необикновен нрав и ще има огромно въздействие върху цялата група, само че най-важното в последните няколко мача, а всички бяха щастливи след понеделник вечерта, тъй като в никакъв случай не сме събирали колектива на терена едновременно “, съобщи Гарет Саутгейт.

Запитан дали Белингам ще помогне за повдигането на тима, Саутгейт сподели: „ Сигурен съм, че ще го направи, само че това не е негова отговорност. За всички нас е значимо да се съсредоточим вярно, да се уверим, че самостоятелно манталитетът ни е верен и като треньорски екип ще се уверим, че работим върху дилемите, които би трябвало да бъдат по-добри, в сравнение с бяха против Исландия “. / Българска телеграфна агенция

НАПИШИ КОМЕНТАР