Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол

...
Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол
Коментари Харесай

Данчо Лазаров за новия селекционер: Иван Петков натрупа голям опит

Иван Петков е новият селекционер на националния тим по волейбол за дами, а президентът на родната федерация Данчо Лазаров разяснява избора.

"И трите кандидатури имаха своите достолепия. Това са експерти, които са потвърдили своите качества и са одобрени имена в българския волейбол. В последна сметка Управителният съвет избра най-подготвения треньор към сегашния миг, а точно Иван Петков. Той натрупа огромен опит в клубния си тим у нас и на интернационалната сцена, като неоспорим триумф беше влизането на отбора в груповата фаза на Шампионската лига. От името на федерацията желая да благодаря на досегашния ментор Иван Сеферинов за свършената работа. Пожелаваме на Иван Петков триумф в новите провокации ", съобщи Лазаров пред уеб страницата на централата.

Иван Петков е треньор на най-успешния волейболен клуб при дамите в последните години - Марица. От 2015 до 2017 година отборът е три пъти първенец на България. През 2012, 2015, 2017 и 2018-а година "жълто-сините " победиха в шампионата за Купата на страната.

През този сезон Марица направи и исторически пробив в групите на най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР