Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България

...
Иван Атанасов поема управлението на
инженерния офис на Uber в България
Коментари Харесай

Иван Атанасов поема управлението на Uber в България

Иван Атанасов поема ръководството на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за създаването на критични услуги от FinTech региона на продукта в световен мащаб. Uber отдава ключово значение на българския си център и затова залага на умел водач като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в технологичната промишленост, 13 от които са на лидерски позиции. Към Uber се присъединява през 2018 и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движен
ия на пари сред Uber и техните сътрудници.

“Офисът в София е извънредно важен развоен център за Uber. ” - разяснява Иван Атанасов. “Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона консуматори на платформата разчитат на нас. Това, което правим допира действителни хора и прави разлика в живота на милиони други, които разчитат на платформата за прехрана на семействата си ".

В новата си роля, Иван ще дава отговор за иновативното развиване на продуктите създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

Uber Engineering София започва в България през 2014 година и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско.

Екипът тук създава FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата правомерност. В момента тук работят 80 индивида, планираното разгръщане е нови 20 човека до края на годината и още най-малко 50 през 2022.

“Амбицията ми е София да стане един от двата съществени софтуерни центъра на Uber за Европа и да увеличим офиса си тук до 250 колеги в околните 3 години. ” - споделя Иван Атанасов.

*Източник: Uber
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР