Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в

...
Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в
Коментари Харесай

Иван Атанасов поема управлението на Uber в България

Иван Атанасов поема ръководството на инженерния офис на Uber в България и ще дава отговор за създаването на сериозни услуги от FinTech региона на продукта в международен мащаб. Uber отдава основно значение на българския си център и по тази причина залага на умел водач като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в софтуерната промишленост, 13 от които са на лидерски позиции. Към Uber се причислява през 2018 и поема част от екипите в София, които се занимават със основаване на технологиите обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и придвижвания на пари сред Uber и техните сътрудници.
“Офисът в София е извънредно значим развоен център за Uber. ” – разяснява Иван Атанасов. “Всеки ден компанията осъществя 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона консуматори на платформата разчитат на нас. Това, което вършим допира действителни хора и прави разлика в живота на милиони други, които разчитат на платформата за прехрана на фамилиите си“.
В новата си роля, Иван ще дава отговор за новаторското развиване на продуктите създавани в София, както и за растежа на инженерния екип. Uber Engineering София започва в България през 2014 година и е един от първите софтуерни офиси на компанията отвън Сан Франциско.

Екипът тук създава FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата правомерност. В момента тук работят 80 индивида, плануваното разгръщане е нови 20 индивида до края на годината и още най-малко 50 през 2022.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР