Иван Анчев, Център за изследване на глобалните заплахи, обясни пред

...
Иван Анчев, Център за изследване на глобалните заплахи, обясни пред
Коментари Харесай

Иван Анчев: "Хамас" има изградена система за медийна пропаганда

Иван Анчев, Център за проучване на световните закани, изясни пред БНР, че  Западът не желае ескалация в Близкия изток, а намиране на спокойно позволение. Това демонстрират визитите на международни водачи, означи той.
" 12 дни по-късно става ясна световната картина. Нападението на „ Хамас “ е един добре плануван акт, имащ за цел да предотврати сключването на съглашение сред Израел и Саудитска Арабия, което щеше да пренареди напълно пъзела в Близкия изток  и щеше да сложи Иран в тежка районна обстановка "

Ако Египет желае, може да отвори пункт " Рафа “, уточни Анчев.

" Синайският полуостров обаче постоянно е бил проблематичен за Египет от позиция на терористична интензивност. Арабската взаимност е повече на думи ". 

Не е редно да се асоциира " Хамас “ с палестинската нация , съобщи анализаторът.

" Това е контрапродукцивно в процеса по реализиране на мир или най-малко някаква форма на спокойно битие. В Израел живеят 1.6 милиона палестинци. Това съставлява 20% от популацията . Те имат своята социално-икономическа интензивност. Живеят изцяло естествен живот. В Йордания 75% от популацията са палестинци. На Западния бряг, където е Палестинската автономност, са в мощно противоборство с терористичната организация "

“Хамас “ се стреми да държи в Газа едно доста ниско обществено развиване , означи специалистът.

" Ако обществото там стартира да просперира, тогава те ще станат ненужни. Поради това е належащо да се поддържа това непрестанно положение на полувойна и ненавист към другите ". 

Иван Анчев разкритикува  редица " международни и български медии, които подхванаха от ранна заран тази мантра, че Израел е блъснал болница с 500 индивида ".

" Съмнението към този момент е посято. Не може по този начин да го хвърляш, тъй като остава в съзнанието на всеобщия фен и слушател ".

Подобни терористични организации имат прелестно построена система за медийна агитация , изясни още той.

" Това е част от методите за привличане на нови членове и за печелене на мозъците и сърцата. Те са една добре смазана машина. Манипулацията с болничното заведение в Газа, която е християнска, е отличен образец за сходно изказване ". 

Цялото изявление на Диана Янкулова с Иван Анчев може да чуете в звуковия файл.  

По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР