Иван Алипиев се присъедини към мъжкия национален отбор. Баскетболистът на

...
Иван Алипиев се присъедини към мъжкия национален отбор. Баскетболистът на
Коментари Харесай

Иван Алипиев: Как да откажеш на националния отбор? Няма такъв вариант

Иван Алипиев се причисли към мъжкия народен тим. Баскетболистът на Латина получи повиквателна директно преди началото на лагера.

След идването си у нас, се насочи непосредствено към залата, с цел да се включи в подготовката дружно със своите съотборници. Пред BGbasket.com Алипиев описа с какви усеща се завръща в тима и показа упованията си за идните мачове от европейските квалификации против Швеция и Германия.

" Чувствам се прелестно. Винаги е било доста огромна чест да играя за националния тим, доста пъти съм го казвал. Радвам се, че съм още веднъж тук по една или друга причина “, съобщи Алипиев, който бе извикан след травмата на Николай Стоянов.

„ Дали съм бил сюрпризиран, не знам. В момента, в който ми се обади господин Барчовски, видях телефона и ми стана ясно защо става въпрос. Дълъг зове, както се споделя. Искам или не желая, нямам избор, само че в тази ситуация по какъв начин да откажеш на националния тим? Няма подобен вид! “, безапелационен бе баскетболистът.

Той разяснява и възможностите на България в квалификациите: „ Винаги съм бил оптимист и съм казвал, че можем да победим, който и да е съперник, без значение против кого играем. Оптимист съм за двата мача. Мисля, че изключително този в Швеция за нас ще е доста значим, тъй като съгласно мен те са ни главният съперник в тази група. Надявам се, че ще излезем, ще покажем всичко от себе си и ще спечелим. “



Относно мотивацията да се изправиш против международния първенец Германия, Алипиев разяснява: „ Това е в действителност огромна чест за всеки състезател да излезе и да играе против толкоз класни играчи и тим, без значение дали са в цялостен състав или не. Както доста пъти съм казвал, за нас всеки съперник е съперник, без значение от името. Ще излезем и ще покажем най-хубавото от себе си. “

„ Силно се надявам залата в Ботевград да е цялостна. Мисля, че щом успяхме да я напълним против тим като Португалия, против Германия ще е още повече “, съобщи Алипиев.

„ Лъвовете “ обаче няма да имат доста време за подготовка. Визитата на Швеция е още на 22 февруари, а единствено три дни по-късно те одобряват Германия.

" Не знам дали имаме избор дали ще успеем да се сработим или не. Надявам се за късия интервал от време, който имаме, да успеем да свършим най-вече работа и да го покажем на терена “, пожела си баскетболистът.

България не може да разчита на огромната си звезда Александър Везенков, само че на линия е правещият страховит сезон с Баскония в Евролигата Коди Милър-Макинтайър.

„ Присъствието на Коди е доста значимо в този тим. Фактът, че самият той е откликнал бързо и е пристигнал допустимо най-скоро тук да помогне на този тим, е в действителност доста огромен фактор за нашето развиване в квалификациите “, приключи Алипиев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР