ИУ-Варна даде старт на SAP академия за обучение и сертифициране

...
ИУ-Варна даде старт на SAP академия за обучение и сертифициране
Коментари Харесай

Икономически университет – Варна отвори SAP академия


ИУ-Варна даде старт на SAP академия за образование и узаконяване на студенти
(снимка: Икономически университет -Варна)

Няколко стратегически начинания с поддръжката на ИТ компании целят да трансфорат Варна във високотехнологичен, природосъобразен и съвременен център за развиване на бизнес и нови гении в областта на осведомителните технологии. Сред фирмите, подписали меморандума „ Варна – град на знанието ”, е и SAP България.

В рамките на партньорството с локалната администрация и бранша на образованието бе открита SAP академия в Икономическия университет (ИУ) – Варна. На 25 март университетският съвет на ИУ-Варна даде старт на академията за образование и узаконяване на студенти след сключване на контракт със SAP SE за асоциирано участие в академични алианси (SAP University Alliances).

SAP University Alliances съставлява общественост от над 8000 представители на над 2900 просветителни институции от повече от 100 страни, чиято цел е да приготви новото потомство професионални фрагменти, които да построяват и да бъдат част от високоефективни бизнес организации. В рамките на тази общественост студентите ще имат достъп до програмен продукт, потребна информация и взор върху процеси от развойна активност, предоставени от SAP.
още по тематиката
Като част от Университетските алианси студентите ще могат да членуват в SAP Next-Gen Labs, където да обменят свободно хрумвания и да се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. Стратегическата новаторска младежка самодейност (също част от партньорството) се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. Благодарение на нея, студентите ще имат допир с сътрудници на софтуерната компания, с които взаимно могат да разискват действителни консултантски планове и проблеми по време на своето обучение.

Не на последно място, SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общественост посредством платформата SAP Next-Gen for Industries – студентите могат да открият връзка със стартъпи, акселератори и вложители от „ Силициеви долини ” в целия свят.

„ Сертифицирането на наши студенти от специалности като „ Логистичен мениджмънт ”, „ Счетоводство и одит ”, „ Бизнес осведомителни системи ” и други ще ги направи доста по-конвертируеми на пазара на труда при доста по-високи стартови хонорари ”, разяснява Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет – Варна.

В допълнение към плана в ИУ-Варна, SAP е ангажирана с създаване на интегрирана осведомителна система във ВВМУ-Варна и партньорство с Техническия университет в града.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР