ИТН не е водила кампания срещу Кирил Петков за двойното

...
ИТН не е водила кампания срещу Кирил Петков за двойното
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: ИТН не е водила кампания срещу Кирил Петков за гражданството му

" Има Такъв Народ не е водила акция против Кирил Петков за двойното му поданство, искахме да получим ясно увещание за статуса му. Кампания се поде от Движение за права и свободи, а въпроса в Конституционен съд го сложи ГЕРБ ". Това съобщи пред БНР Димитър Гърдев, някогашен народен представител от Има Такъв Народ. 

Той посочи, че в питането на ГЕРБ до Конституционния съд има и искане да се поясняват актовете на Петков като министър на стопанската система:

" Ние не тълкуваме решения на Конституционен съд, нито ще слагаме авансово условия, значимо е господин Петков да да обясни проблема ". 

Гърдев акцентира, че " ИТН " изрично ще работи за сформиране на държавно управление в идващия Народното събрание:

" Партия Има Такъв Народ единствена съумя да бие ГЕРБ за 12 години. Следващите партии, които вземат участие в конкуренцията, и когато има прахосване на напъните на митинга, те няма да реализират този резултат. В идващия парламент ще бъдем в основата на условието да бъде образувано държавно управление, което да не включва партии на статуквото. То ще бъде съдружно,разбира се ".

В предаването " 12+3 " Гърдев разяснява срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения: 

" В заключителната декларация от срещата в Словения ясно се загатва разширение на Европейски Съюз ", каза експертът по интернационалните връзки и ръководител на комисията по външна политика в 46-ото Народно заседание. 

Той напомни, че след срещите в Солун, София и Загреб тази дефиниция беше избягвана, докато  в Словения има ангажимент за разширение, само че посочи, че европейските страни не са се заели със период.






България стартира доста по-ясно и тъкмо да формулира пред сътрудниците от Европейски Съюз къде са проблемите в връзките с РСМ , счита анализаторът:

" Това не е единствено мое умозаключение.  В една от точките на Декларацията е посочено обвързване на РСМ за осъществяване на Договора от Преспа и на Договор с България. Това значи, че към този момент има схващане от нашите европейски съдружници ".

Според Гърдев няма разнобой в позицията на България по тематиката за РСМ.

Интервюто на Даниела Големинова и Димитър Гърдев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР