„ИТН напуснаха коалицията по причина, която не беше тази, изказана

...
„ИТН напуснаха коалицията по причина, която не беше тази, изказана
Коментари Харесай

Надежда Йорданова посочи най-голямата грешка на кабинета

„ Има Такъв Народ напуснаха обединението по причина, която не беше тази, изказана от партията. След това новото болшинство в Народното събрание поддържа вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ. Аз съм институционален човек и последвам съдружното съглашение. В Европа избухна война. Не може в този комплициран пъзел да изваждаме едно събитие и да не обърнем внимание към останалите. Част от нещата, които не можахме да свършим, зависеха от ефикасен диалог с опозицията. В тази посока не успяхме да се оправим “. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова пред БТВ.

„ Ако Конституционен съд върне спецправосъдието, Народно събрание би трябвало да уреди последствията от решението. Демократична България имаше подготвен законопроект за делене на две на антикорупционната комисия. На съдружен съвет стана ясно, че от Има Такъв Народ желаеха тя да се състои от четирима членове и на процедура да взима решения с единогласие. Имаше разнообразни възражения, в това число и отсъствие на сътрудници на консултациите. Факт е, че законопроектът е Народното събрание и изчаква да бъде прегледан. Фактите сочат за едно бързане към предварителни избори, което е неприятен вид (за бързите съвещания на президента – б. на ред.). Аз се надявам Народно събрание да седне трезво и да види какво има да свърши. Българите желаят правдивост и злоупотребилите с еврофондове да бъдат осъдени. Време за закона в този парламент има “, сподели още Йорданова.

„ Най-добрият сюжет за България е кабинет в границите на този парламент. Избирателната интензивност ще падне още повече при нови избори и повода няма да е хартиените бюлетини. Има доста други фактори за това. Ако се следва конституционната рулетка, вотът може да бъде от 18-и септември до 9-и октомври. Не мисля, че дребното време за акция ще стигне, а от това ще пострадат единствено жителите и демокрацията “, разяснява правосъдният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР