ITF W15 Монастир, полуфиналИзабелла Шиникова – Салма Другдова 6-4, 6-2Изабелла

...
ITF W15 Монастир, полуфиналИзабелла Шиникова – Салма Другдова 6-4, 6-2Изабелла
Коментари Харесай

Шиникова е на финал в Монастир след нова убедителна победа


ITF W15 Монастир, полуфинал

Изабелла Шиникова – Салма Другдова 6-4, 6-2

Изабелла Шиникова продължи мощното си показване на W15 шампионата в Монастир, достигайки до финала след нов двусетов триумф, този път над международната №1132 Салма Другдова. Третата ни ракета стартира нерешително мача, и изоставаше с 1-4 в откриващия сет, само че след това откри правилния темп и победи над словашката тенисистка.

Така Шиникова ще играе на първия си ITF край от октомври 2021 година насам, когато стигна до заключителния конфликт на W25 шампионата в Лагос. Евентуална купа ще бъде първа за нея от 2019, когато победи на W60 конкуренцията в Калдас да Раина.

Опонентка на Шиникова в утрешния край ще бъде Лиса Майс (№615) или Елена Милованович (№691).

И двата аса в мача бяха дело на българската тенисистка, която също така направи по-малко двойни неточности (2-6). Шиникова завоюва 65% от точките си на първи сервис (20/31) и оползотвори шест от седемте си шанса за пробив (87%), до момента в който Другдова осъществя три от своите осем брейкпойнта (38%0.

Началото бе доста по-добро за Другдова, която осъществя ранен пробив и съумя да натрупа задатък от 4-1. Впоследствие обаче Шиникова усъвършенства доста представянето си и последователно откри цялостен надзор върху протичащото се на корта. Българката направи серия от пет следващи извоювани гейма, като по този метод се наложи с 6-4 в първия сет.

В първите пет гейма от втората част никоя от съперничките не съумя да завоюва своето подаване, като в последна сметка Шиникова първа затвърди пробива си и направи резултата 4-2 в своя изгода. Това дефинитивно слои съпротивата на Другдова и третата ни ракета даде единствено още две точки до края на дуела, триумфирайки с 6-4, 6-2 след 75 минути на корта.
Tenniskafe.com · Търпелив като магаре
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР