ITF M25 Тбилиси, четвъртфиналАлександър Лазаров – Янки Ерел 6-4 7-5Александър

...
ITF M25 Тбилиси, четвъртфиналАлександър Лазаров – Янки Ерел 6-4 7-5Александър
Коментари Харесай

8 поредни победи и полуфинал за Лазаров в Тбилиси


ITF M25 Тбилиси, четвъртфинал
Александър Лазаров – Янки Ерел 6-4 7-5


Александър Лазаров продължава да показва чудесна форма и към този момент има на сметката си осем следващи победи. Последната от тях му подсигурява място на полуфиналите на ITF шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в Тбилиси.

Българинът отстрани шестият в схемат Янки Ереле (№450) в поредни сетове след 6-4 7-5 и ще играе против Евгени Филипов (№910).

Руснакът изненадващо в профил топ сложени Пражнеш Гунесваран (№310 и някогашен №75) s след 3-6 6-0 6-4.

Лазаров стартира мощно мача, печелеше елементарно подаванията си и стигна до брейкбол още в първото на съперника си. Въпреки това в края на първия сет напрежението в конфликта се увеличи, откакто и двамата пропуснаха по две точки за пробив до след 4-3. При 5-4 обаче Александър поведе с 40-15 от посрещане и този път осъществя още първата си опция.

Втората част стартира по подобен метод, като четвъртата ни ракета още веднъж измъкна собствен сервис гейм от 30-40, след което не съумя да материализира възможностите си в маратонско подаване на съперника, в което стигна и до три брейкбола.

Последваха минути, в които двамата си прехвърляха самодейността – Лазаров поведе с 4-1, след което се стигна до 4-4. До края на дуела българинът загуби единствено точка на собствен начален удар, до момента в който продължаваше да оказва напън над сервис на противника си и това докара до резултат – 6-4 7-5.

Световният №373 дойде в Тбилиси на гърба на трофей в София, а след отпадането на първите двама в схемата към този момент е любимец и за трофея в Грузия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР