Италия връща официално във вторник на Франция открадната творба на

...
Италия връща официално във вторник на Франция открадната творба на
Коментари Харесай

Италия връща на Франция открадната творба на Банкси

Италия връща публично във вторник на Франция открадната творба на стрийт-художника Банкси, сътворена в памет на жертвите от атентатите през 2015 година в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.

Произведено беше намерено наскоро във плантация близо до Рим.

"Вратата на Банкси " ще бъде изложена в двореца Фарнезе в Рим, където е ситуирано френското посолство в наличието на дипломат Кристиан Масе, на основния прокурор на град Акуила, където беше намерено откраднатото произведение, и на генерала на карабинерите, които са грижат за запазване на културното завещание на страната.

Във Франция са задържани шестима обвинени за кражба на творба на Банкси

Датата и изискванията, при които ще бъде върната творбата към момента не са оповестени. Тя беше нарисувана от известния английски стрийт художник Банкси през 2018 година на една от вратите за спешен излаз на парижката концертна зала "Батаклан ". През нея минаха доста фенове, които оцеляха след терористична офанзива на 13 ноември 2015 година.

Тогава починаха от ръката на терористите 90 души.

На вратата е изобразено в бели краски натъжено момиче. Вратата беше открадната през 2019 година в нощта на 25 против 26 януари, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР