Италия стана първата страна в Европа, която планира да въведе

...
Италия стана първата страна в Европа, която планира да въведе
Коментари Харесай

Covid-19 в Европа - какво се случва

Италия стана първата страна в Европа, която възнамерява да вкара наложителен " зелен пропуск " против Covid-19 за всички чиновници -  в публичния и частния бранш. Словения се лимитира с условия единствено за публичните чиновници, а австрийски съд ще гледа дело против държавното управление, заведено от роднините на умрял от болестта.

От средата на октомври към 23 милиона души в Италия ще би трябвало да разполагат с документ, че са имунизирани, прекарали инфекцията или с отрицателен резултат от Covid тест. В противоположен случай те би трябвало да бъдат отстранени от работа и пет дни по-късно заплатата им ще бъде спряна.

На доста много места в страната, като заведения за хранене, учебни заведения, гари към този момент се изисква показване на документ, а новите ограничения са едни от най-твърдите в Европа, разяснява Би Би Си.

Словения ще вкара условия всички публични чиновници да бъдат имунизирани или да са се възстановили след коронавирусна зараза. Очаква се мярката да влезе в действие на 1 октомври, като ще засегне към 31 хиляди души, включително служители на реда и бойци.

Във Виена стартира делото по цивилен иск против австрийското държавно управление поради безредните дейности след възникването на огнище на коронавирусна зараза при започване на епидемията в ски курорта Ишгъл, считан за един от източниците на разпространяване в Европа.

Британското държавно управление трансформира разпоредбите за пътуванията. Обсъжда се унищожаване на PCR тестванията за изцяло имунизираните, завръщащи се на Острова, ще бъде облекчена и системата на правилото на светофара.

Междувременно Европейската организация по медикаментите съобщи, че не може да удостовери дали рискът от формиране на кръвни съсиреци след имунизация против Ковид-19 с имунизацията на " Астра Зенека " е по огромен при дамите и по-младите хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР