Италия се обърна към Китай за помощ в борбата срещу

...
Италия се обърна към Китай за помощ в борбата срещу
Коментари Харесай

Италия търси помощ от Китай срещу заразата

Италия се обърна към Китай за помощ в битката против епидемията. Италия деликатно учи сполучливия опит на Китай в битката с епидемията, само че изпитва изострен дефицит на медицински доставки заради разпространяването на коронавирусната зараза COVID-19 и се надява, че Китай ще успее да помогне, съобщи италианският външен министър Луиджи Ди Майо в телефонен диалог с китайския външен министър Ван И. Ди Майо отбелязва, че китайските емигранти в Италия играят дейна роля в битката против разпространяването на епидемията и Рим ще продължи да поставя всички старания, с цел да се грижи за тяхната сигурност и здраве. В Италия са регистрирани над 10 000 случая на инфекцията, към този момент са се възстановили 1004 души, а 631 са умряли.

Северна Македония и Гърция затварят учебните заведения и детските градини за 14-дневен интервал. Отселно в Гърция родителите ще могат да употребяват ексклузивен отпуск поради ваканцията на учениците по отношение на ковид. Правителството разгласи механизъм, по който този тип отпуск ще може да се употребява. Румъния слага под наложителна 14-дневна карантина непознатите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват. Полша затваря учебните заведения и университетите поради ковид. В страната публично са доказани 25 случая на заразяване.

Новият ковид може да болести до 58 млн. германци, съобщи канцлерката Ангела Меркел. " 60-70% от хората в Германия биха могли да бъдат инфектирани с ковид ", уточни тя пред депутатите от нейния Християндемократически съюз (ХДС) и баварския Християнсоциален съюз (ХСС). Когато Меркел загатна числата, в стаята настъпи безмълвие, разяснява " Билд ". Тя също поддържа анулацията на всички несъществени обществени събития, само че отхвърли опасенията по отношение на възбраната на огромни събития. В същото време канцлерката се разгласи срещу затварянето на границите поради ковид, което тя счита за несъответстващ отговор на болестта. Според нея допустима мярка би била домашната карантина, която ще способства за ограничение разпространяването на заболяването, в случай че инфектираните са пристигнали от рискови региони. Германия има над 1500 случая на COVID-19, в това число два доказани смъртни случая.

Европейски Съюз ще сътвори капиталов фонд за битка с ковид, като чака той да набере 25 милиарда евро, оповести лидерката на на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен след видеоконферентна връзка с водачите на страните членки. Фондът ще бъде ориентиран към здравните системи, дребните и междинни предприятия, трудовия пазар и други уязвими сегменти от стопанската система в Европа. Като начало тя ще предложи тази седмица на Европейския съвет и Народното събрание да се провиснал незабавно 7,5 милиарда евро целево финансиране, като парите са свързани със структурните фондове.

Междувременно английската здравна министърка Надин Дорис разгласи, че е инфектирана от Ковид-19 и няма да излиза от вкъщи си.

В Съединени американски щати кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън и Бърни Сандърс анулираха предизборните си акции в щата Охайо по рекомендация на локалните здравни управляващи. Това са първите огромни събития от президентската предизборна акция в Съединени американски щати, които се анулират болести болестта. Иначе някогашният вицепрезидент Джо Байдън завоюва и първичните избори на партията в щата Айдахо, което е четвъртият му триумф над Бърни Сандърс в извършените шест първоначални избори във вторник. Байдън се откъсва пред Сандърс, събирайки 670 делегати в Избирателната гилдия спрямо 574-е на Сандърс.

Обмисляме основни данъчни облекчения за бизнеса, обезщетения на чиновници под карантина, както и заеми за компании, които са наранени от ковид, съобщи в Белия дом Доналд Тръмп, представен от медиите. По думите му ще се търсят ограничения, тъй че чиновниците " в никакъв случай да не губят и един фиш за заплата ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР