Италия никога не е познавала такова спортно лято. След като

...
Италия никога не е познавала такова спортно лято. След като
Коментари Харесай

Може ли златното спортно лято на Италия да съживи и Серия А?

Италия в никакъв случай не е познавала такова спортно лято. След като скуадрата на Роберто Манчини извърши обещанието си да завоюва Евро 2020, олимпийците прибраха рекордните 40 медала, от които 10 златни, в Токио. Фабио Капело пък сподели: „ Никога не съм се чувствал толкоз доста италианец като в този момент “.

Ще се придвижи ли прочувственият фактор и в новия сезон на Серия А? Или елитът на Италия ще бъде прекомерно бледен след напускането на толкоз водещи играчи? Отборът на Интер, който постави завършек на деветгодишната тирания на Ювентус, се сбогува с Антонио Конте, Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими. Техните градски противници Милан, пуснаха Джанлуиджи Донарума да си тръгне като свободен сътрудник.

Щетите върху марката „ Серия А “ са неоспорими. Конте се вписва в рядката категория суперзвезден управител. Той е кадърен да носи освен славата и известността, само че и триумфа - както го направи с Ювентус и Челси.

Лукаку дойде в Милано с накърнена известност, само че още веднъж се утвърди при Конте като един от най-хубавите №9 в света, както и като любим на почитателите, на който бяха отдадени два стенописа. Хакими съвсем удвои цената си с преобладаващата роля ва десния бек. Донарума бе разгласен за състезател на УЕФА на шампионата на Евро 2020 и избави решителната дузпа на финала.

Дори бъдещето на Кристиано Роналдо в Серия А е неразбираемо с непрекъснати спекулации, че желае да се измъкне от последната година на контракта си с Ювентус.

Връзката му с Масимилиано Алегри е под наблюдаване, откакто завърналият се отпред на „ бианконерите “ треньор съобщи, че CR7 ще носи по-големи отговорности и ще бъде модел за подражателство.

Ювентус се надява Алегри да възвърне кариерата на Пауло Дибала, който вкара рекордните 22 гола в кариерата си през сезон 2017-18 точно при сегашния ментор. Тази цифра се срина до пет, откакто Роналдо дойде през идващия сезон. Продължителните договаряния за удължение на контракта на Дибала, който изтича през 2022 година, сътвориха в допълнение безпокойствие за Ювентус. И въпреки всичко тимът наподобява мощен. Федерико Киеза е подготвен да продължи след блестящите си евромачове, до момента в който различен италиански национал - Мануел Локатели, идва от Сасуоло, с цел да надгради в най-слабото място на тима - халфовата линия.

Ювентус стартира акцията като любимец, значително с помощта на заминаванията в Интер. Беше ясно, че първенците ще би трябвало да понижат разноските това лято, откакто китайските притежатели натрупат загуби поради ковид. Продажбата на Лукаку беше удар в сърцето. Той вкарваше, асистираше, стана знак на клуба. Вместо Лукаку, Интер ще има Един Джеко. Въпреки че геният на босненеца е вън от подозрение, е ясно, че замяната с 35-годишен свободен трансфер подсказва абдикация.

Може би Индзаги въпреки всичко ще има върху какво да стъпи. Интер позволи минимум голове в Серия А през предишния сезон с Милан Шриняр, Стефан де Врай и Алесандро Бастони, които остават непроменени. „ Нерадзурите “ към момента имат Николо Барела и Марсело Брозович в средата на терена, както и Лаутаро Мартинес начело. Кой знае дали Кристиан Ериксен още веднъж ще играе футбол?

Тази акция евентуално ще се дефинира от умеенето на новите мениджъри - измежду които Индзаги - да осъществят концепциите си. От топ 10 на предишния сезон единствено Милан и Аталанта имат същите треньори.

Жозе Моууриньо би трябвало да в профил огромни трудности пред Рома, само че в тима му има вълнуващи гении, в това число Николо Заниоло. Тами Ейбрахам предлага на състава нещо, което те не са имали от години: нападател, който превъзхожда като растеж и физика съперниковите бранители.

Маурицио Сари запълва мястото на Индзаги в Лацио. Наполи, различен от някогашните му клубове, пък може да бъде скритият любимец за скудетото.

Милан загуби Донарума и Чалханоглу, само че привличането на Оливие Жиру ще предложи на треньора Стефано Пиоли по този начин нужната опция, а може би и допълнение към Златан Ибрахимович. Аталанта продаде Кристиан Ромеро на Тотнъм, само че по кое време ли Гасперини е допускал загубата на главен състезател да се отрази на представянето на тима?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР