Италия иззе имущество за 140 млн. евро от четирима приближени

...
Италия иззе имущество за 140 млн. евро от четирима приближени
Коментари Харесай

Руски олигарси губят вили и яхти за милиони евро

Италия иззе имущество за 140 млн. евро от четирима доближени до Путин предприемачи

Вили и яхти за минимум 140 млн. евро иззеха италианските управляващи от четирима съветски олигарси, сложени в листата за европейски наказания поради войната в Украйна, оповестяват източници от тамошните управляващи, представени от "Гардиън " и вестник.

Сред запорираните парцели е вила на милиардера Алишер Усманов на остров Сардиния, както и вила на езерото Комо, която е владеене на съветския ефирен водещ Владимир Соловьов. В италиански пристанища на север са арестувани и яхти на най-богатия руснак Алексей Мордашов и на Генадий Тимченко, който е непосредствен на съветския президент Владимир Путин.

Италия е обичано място за вложения в първокласни парцели на съветските олигарси, по тази причина се чака в идващите дни да бъдат запорирани още парцели. Усманов да вземем за пример - роденият в Узбекистан магнат, забогатял от бизнес с метали и телекомуникации, има и други парцели на остров Сардиния. На същия остров вила за 66 млн. евро има и Мордашов. Според "Форбс " положението на Мордашов се прави оценка на 29,1 милиарда $ преди наложените наказания. 65-метровата му яхта "Лейди М " коства 65 млн. евро и е арестувана в северозападното пристанище Империя. "Лена " на Тимченко пък се прави оценка на 50 млн. евро и е арестувана наоколо до Сан Ремо.

Тимченко, който има обилни вложения в енергетика, превоз и инфраструктура, се смята за един от най-близките хора на Путин. Соловьов пък предишния месец се оплака по съветска телевизия, че може да остане без италианската си вила. "Изведнъж някой взема решение, че този публицист би трябвало да влезе в листата със наказания. И това незабавно визира неговите парцели. Чакайте малко! Нали сякаш частната благосъстоятелност в Европа беше неприкосновена ", разяснява той, представен от "Дейли бийст ".

С яхта по-рано се елементарни и различен съветски предприемач - Игор Сечин. "Аморе Вело " бе иззета от френските управляващи, до момента в който се пробва да напусне средиземноморското пристанище Ла Сьота, оповестиха в четвъртък от френското министерство на стопанската система и финансите. Първоначално яхтата трябвало да остане във Франция до април за ремонт, само че е засечена при опит незабавно да напусне страната, обясниха от ведомството. "Аморе Вело " коства 120 млн. $. Сечин е изпълнителен шеф на "Роснефт " и един от най-доверените съветници на Путин.

Германия също запорира мега яхта на Алишер Усманов в Хамбург, с което накара съветските милиардери бързо да се опитат да се насочат към безпристрастен кей на Малдивите. Очаква се в идващите дни наказания да бъдат наложени и от Съединени американски щати, където бе основана специфична група KleptoCapture, която да се занимае с имуществото на съветските олигарси.

В понеделник се чакат ограничения против имуществото на съветски олигарси и във Англия, където държавното управление търпи много рецензии, че не работи задоволително уверено в тази посока.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР