Италия и Испания ще постигнат най-високата за последните повече от

...
Италия и Испания ще постигнат най-високата за последните повече от
Коментари Харесай

Италия и Испания с най-висок растеж от 70-е години на миналия век

Италия и Испания ще реализиран най-високата за последните повече от четири десетилетия скорост на икономическа агресия през тази година - мощно възобновяване, което ще помоне на двете южни страни от блока на еврото да преодолеят миналогодишната дълбока криза. 

Испанският Брутният вътрешен продукт ще се усили с 6.2% през 2021-а, а италианският - с 5.6%, демонстрира оповестен на 16 август разбор на мненията на икономисти, интервюирани от агенция " Блумбърг ". Тези стойности са, надлежно с 0.3% и с 0.6% по-високи спрямо изследване, огласено през юли. 

По-оптимистичните вероятности демонстрират по какъв начин Южна Европа, която от години е нарицателен образец за дългови рецесии и икономическа уязвимост, евентуално ще обърне тази страница. Това е изключително значимо за Италия, тъй като тя поставя старания да редуцира дълговото си задължение, което е толкоз високо, че доста специалисти даже го окачествяват като екзистенциална заплаха за еврозоната. 

Двете стопанства се възвръщат след понесените взможно най-тежки измежду страните членки на блока провали от COVID-19, когато прецизните карантини провокираха безпорядък в потреблението на семействата, в бизнеса и в извънредно значимия за стопанските системи туристически отрасъл. Подемът е " подгряван "  отчасти от облекчаването на ограничаващите противопандемични ограничения и от проектите за вложения за милиарди евро, които ще дойдат от фонда за възобновяване на Европейския съюз. 

Засега обаче към момента са налице аргументи този оптимистичен сюжет да не сработи. Никола Нобиле от " Оксфорд икъномикс " - водач в региона на световните прогнози и разбори, който увеличи до 6.1% прогнозата си за италианския напредък, разяснява, че бъдещето остава " в огромна степен подвластно от еволюцията на пандемията ". Той показва, че " разпространяването на вид делта евентуално ще докара до скок на заболелите от ковид, само че напредъкът на имунизационния развой допуска, че всички нови талази ще са доста по-слабо смъртоносни от предходните ". 

Друго терзание е дали Испания и Италия ще насочат дейно европейските фондове към планове, които ще усилят седносрочните им вероятности за напредък поради неприятната им досегашна процедура на харчене на пари на Европейски Съюз.  

Розовите прогнози за двете най-големи южни стопански системи са в контрастност с надалеч по-песимистичните упования за Германия - най-голямото европейско стопанство и обичаен мотор на европейския напредък. Икономистите, интервюирани от организация " Блумбърг ", орязаха юлските си прогнози за годишния напредък на немския Брутният вътрешен продукт с 0.2% - до 3.2% за 2021-а. Очакванията им за еврозоната като цяло са за 4.7% нарастване на Брутният вътрешен продукт през тази и 4.4% през идната година.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР