Италия и Франция са единодушни за необходимостта от общоевропейски отговор

...
Италия и Франция са единодушни за необходимостта от общоевропейски отговор
Коментари Харесай

Макрон и Конте обсъдиха нелегалната миграция и кризата в Либия

Италия и Франция са единомислещи за нуждата от общоевропейски отговор на казуса с незаконната миграция и споделят общата цел за реализиране на мир в Либия. Това съобщи италианският министър председател Джузепе Конте след среща с френския президент Еманюел Макрон.
" Еднакво решени сме да помогнем за рестартирането на Европейския съюз. Ние сме в основна фаза ", сподели Конте. Според него френската страна е подготвена да създаде " европейски механизъм за мигрантите при идването им, разпределението и ефикасното ръководство на завръщането им в родината ".
" Трябва да отстраним пропагандата, в това число антиевропейската ", сподели италианският министър председател. Говорейки за обстановката в Либия, Конте акцентира, че общата цел на Франция и Италия е градивна работа „ с присъединяване на всички сътрудници “ за реализиране на мир в северноафриканската страна.
" Предадох покана на Макрон за двустранна среща в Италия при започване на идната година ", добави Конте.
Преди договарянията с френския президент италианският водач съумя да разиска либийската тематика с ръководителя на държавното управление на Либия Файес Сарадж. На срещата си италианската страна назова рецесията в Либия съществена грижа за страната и акцентира, че нейното споразумяване е въпрос на италиански народен интерес.
От своя страна Макрон в речта си съобщи, че обстановката в Либия се е трансформирала в точка на доближаване за Италия и Либия.
" Убедени сме, че излаз може да бъде открит единствено посредством взаимни отстъпки и разговор ", сподели френският президент.
Рим и Париж, сподели той, поддържат свикването на " интернационална конференция за Либия, която ще включва всички страни, и междулибийска конференция, която би разрешила умиротворяването на страните, участващи в спора ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР