Италия е прочута по целия свят с неустоимия си апетит

...
Италия е прочута по целия свят с неустоимия си апетит
Коментари Харесай

40 от най-известните италиански марки, които са откраднали сърцето ни

Италия е фамозна по целия свят с неустоимия си вкус за живот и изискана хармония. С вековете тя се трансформира в епицентър на модата, създавайки несравним жанр, който остава ентусиазъм за милиони хора по целия свят. Италианският метод на живот е комбиниране от успокоение и наслаждение, а тази философия се отразява блестящо в италианската мода.

Най-старата италианска марка е Prada. Основана през 1913 година в Милано от братята Марио и Мартино Прада, тази марка стартира своя напредък в направата на висококачествени кожени произведения и минималистична изисканост. Prada е съумяла да резервира своята грациозност и достоверност през годините.

Някои от другите италиански фешън икони включват Gucci, учредена през 1921 година във Флоренция, която е известна със своята ексцентрична блестяща хармония, и Fendi, основана в Рим през 1925 година, която е известна със своите занаятчийски кожени произведения и новаторски дизайни.

Versace, стартирана през 1978 година от Джани Версаче, се концентрира върху обилни стилове, смесвайки живи цветове, рабски въздействия и барокови акценти. Armani, учредена през 1975 година от Джорджо Армани и Серджо Галеоти, е известна със своята спокойна изисканост в облеклото, аксесоарите и стоките за дома.

Fila е италианският лейбъл за спортно облекло, който е стартиран през 1911 година в Северна Италия. Марката се отличава със своята композиция от ефикасни материи и ретро прелест в облекло и обувки, което я прави един от водещите марки в света на спортната мода. Създадена в самото начало в производството на висококачествени обувки за алпинисти, Fila последователно се трансформира в световна марка за спортни дрехи и аксесоари.

Италианската фешън промишленост е надалеч повече от просто марки и дизайнери. Тя е знак на наследството, културата и изтънчеността на страната. Нейното влияние се усеща във всяка област на модата – от облеклата и обувките до аксесоарите и парфюмите. Италия продължава да бъде международен водач в модата, като постоянно предлага нещо неповторимо и вълнуващо за всеки усет и жанр.

Вижте в изложба още 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР