Италианците обсъждаха в неделя първите си предпазливи стъпки за край

...
Италианците обсъждаха в неделя първите си предпазливи стъпки за край
Коментари Харесай

В Италия очакват първите стъпки към свалянето на карантината


Италианците обсъждаха в неделя първите си внимателни стъпки за завършек на карантината поради ковид, която принуди почти половината от работещото население да търси държавна поддръжка, предава AFP, представена от Агенция " Фокус ".

В страната се ширят клюки и спекулации за това по кое време най-сетне хората ще бъдат оставени да излязат на улиците за първи път от началото на март.

Мрачното време не оказва помощ на напъните на държавното управление да задържи хората вътре поради заболяването, която публично е лишила живота на 23 227 в Италия - на второ място след Съединени американски щати.

Броят на ежедневните санкции за противозаконна активност навън нараства и полицията слага барикади по пътища, водещи до плажовете в западните околности на Рим.

Нарастващото възприятие, че седмиците на задържане завършват, принуди неназован източник в кабинета на премиера Джузепе Конте да каже на медиите, че " нищо няма да се промени ".

Но някои чиновници считат, че удължаването на най-строгите ограничения за блокиране след периода им от 3 май може просто да не работи.

Дневната смъртност е спаднала до половината от тази в разгара на рецесията и хората, чувстващи се по-малко уплашени, само че по-объркани, може просто да стартират да излизат.

" Трябва да дадем на жителите по-голяма независимост на придвижване ", съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Пиерпаоло Силери в събота.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР