Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност 700

...
Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност 700
Коментари Харесай

Италианският кабинет конфискува чудесната яхта на Путин, която струва 700 милиона долара

Италианското държавно управление разпореди конфискацията на първокласна яхта на стойност 700 милиона $, за която се допуска, че може да принадлежи на съветския президент Владимир Путин.

" Полицейските следствия демонстрират, че притежателят на плавателния съд има връзки с " основни детайли на съветското държавно управление " и с хора, които са били наранени от глобите на Европейския съюз ", споделиха от италианското министерство на финансите в свое изказване от през вчерашния ден.

Конфискацията идва на фона на поредност от наказания, които Западът наложи на Русия и лица, свързани с ръководството на страната, поради продължаващия спор в Украйна.

Яхтата " Шехерезада " е дълга 140 метра.

Тя е издигната от немската компания Luerssen през 2020 година и съгласно профилирания уебсайт SuperYachtFan има две площадки за хеликоптери, плувен басейн и кино.

През последните шест месеца " Шехерезада " беше в ремонт в италианското пристанище " Марина ди Карара " покрай морския град Маса.

Неотдавнашната активност към яхтата обаче допуска, че екипажът ѝ може да се готви да отплава.

Собствеността ѝ сега е обект на следствие от финансовата полиция в Италия, като преди заповедта за конфискация източник, непосредствен до италианската полиция, уточни пред " Франс прес ", че " не всеки път е елементарно да се приписва благосъстоятелност " на яхта.

На 21 март екипът на съветския опозиционен политик Алексей Навални разгласява детайлности за " Шехерезада ", за която подозират, че принадлежи на Путин.

Във видео в канала си в " YouTube " от екипа на опозиционера споделиха, че всички членове на екипажа, като се изключи капитана на " Шехерезада " са съветски жители и доста от тях работят за Федералната работа за защита - организацията, отговаряща за персоналната сигурност на съветския президент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР