Италианското правителство подготвя нов пакет ограничителни мерки за възпиране на

...
Италианското правителство подготвя нов пакет ограничителни мерки за възпиране на
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Италианското правителство готви нови мерки за ограничаване на пандемията

Италианското държавно управление приготвя нов пакет ограничаващи ограничения за въздържане на коронавирусната пандемия заради ускореното разпространяване на новия патоген, заяви през днешния ден в. "Месаджеро ", представен от ТАСС. Предвижда се понижаване на работното време на заведенията за хранене и питейните заведения, ограничаване за присъстващите на частни цермонии - до 30 души, краткотрайно прекъсване на непрофесионалните футболни мачове и на други отборни игри.
Очаква се ограниченията да бъдат въведени с документ от името на премиера най-късно на следващия ден. Вчера научна комисия създаде рекомендации по отношение на карантинните периоди, които в някои случаи може да бъдат съкращавани от 14 на 10 дни, и засягащи тестванията за оздравелите, които се понижават от два на един. Вестникът отбелязва, че слагането на един човек под карантина коства по 100 евро на ден на държавната хазна.
Още предходната седмица Рим задължи хората в цялата страна да носят маски даже навън. Изключения се позволяват за деца под 6 години, лица с противопоказания и спортисти.
Предвидени са санкции за непоставяне на маски от 400 до 1000 евро. Втвърдяването на профилактичните ограничения цели да се избегне въвеждането на нова общонационална карантина. Властите твърдят, че няма отново да афишират цялостна изолираност и ще подсигуряват продължение на образователните занятия.
Денонощният растеж на новите случаи на КОВИД-19 в Италия е достигнал близо 6000 - съвсем колкото в разгара на пандемията през март-април, когато обаче са се правили четворно по-малко проби (30-40 000 против близо 130 000). От началото на пандемията в страната са регистрирани над 340 000 инфектирани, над 36 000 от тях са умряли.
Външният министър Луиджи Ди Майо удостовери, че до края на годината Италия ще получи 3 милиона дози ваксина, разработвана от Оксфордския университет с присъединяване на италианска компания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР