Италианското правителство не обмисля ново затваряне на страната заради увеличаващите

...
Италианското правителство не обмисля ново затваряне на страната заради увеличаващите
Коментари Харесай

Италия не обмисля ново затваряне заради коронавируса

Италианското държавно управление не обмисля ново затваряне на страната поради увеличаващите се нови случаи на болест с ковид през последния месец, съобщи здравният министър Роберто Сперанца, представен от Франс прес.

" Оптимист съм, само че и внимателен. Здравеопазването ни е доста по-силно ", сподели Сперанца. Вчера в Италия, където умрелите с КОВИД са над 35 000, за първи път от 3 месеца бяха регистрирани над 1000 нови случая на болест за денонощие.

Връщане към равнищата на заразяване от пика на епидемията има и във Франция, където новите случаи за последното денонощие са съвсем 4900. Здравният министър Оливие Веран посочи, че обстановката не е същата като през февруари, тъй като новите случаи при под 40-годишните са 4 пъти повече от тези при над 65-годишните.

Същевременно еврокомисарят по търговията Фил Хогън се извини, че е участвал на вечеря на ирландското голф общество в сряда. Събитието с 82-ма посетители е било в нарушаване на неотдавна въведените нови ограничавания от държавното управление в Дъблин. Заради наличието си на вечерята оставки подадоха земеделският министър и заместник-председателят на горната парламентарна камара на Ирландия. Премирът Майкъл Мартин прикани и Хогън да се отдръпна от Еврокомисията.

Хоган съобщи, че е се извинява " изцяло и безусловно " за наличието си на ВИП-събитието. Но даде да се разбере, че не Мартин, а председателката на еврокомисията Урсула фон дер Лайен може да му изиска оставката. Говорител на Фон дер Лайен съобщи, че тя следи случая и е поискала писмени пояснения от еврокомисаря Хоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР