Италианското куче-вълк, или Лупо Италиано, е една от големите кучешки

...
Италианското куче-вълк, или Лупо Италиано, е една от големите кучешки
Коментари Харесай

Отглеждане на Лупо Италиано

Италианското куче-вълк, или Лупо Италиано, е една от огромните кучешки породи. Тя съставлява хибрид сред куче и вълк. Породата е основана посредством кръстосване на женски италиански вълк и мъжка немска овчарка.

Тези животни имат крепко тяло, мускулест стомах, прав гръбнак и дебела опашка. Както и при вълците, по този начин и в порадата Лупо Италиано се следят изключителна сензорна заостреност и устойчивост.

Произходът на породата може да бъде проследен до 1966г., когато по неестествен метод, посредством кръстосване доктор Марио Меси развъжда първите екземпляри. Идеята му е била да сътвори порода, която да съчетава най-хубавото от вълка и немската овчарка, като в същото време може да бъде употребена за работа и да няма проблем с връзката с хора.

Характерът на Лупо Италиано може да бъде разказан като жив, инатлив и самостоятелен. Тези кучета са безстрашни, бранят надъхано територията си и фамилията си от възможни закани и нападатели. Въпреки че са недоверчиви към непознати, те основават доста мощна връзка с хората, с които живеят.

Лупо Италаино се оправят с всевъзможни метеорологични условия, по тази причина развъждането на италиански вълк може да става в планински райони, където постоянно стават кучета пазачи или оказват помощ в избавителни акции поради невероятното си подушване.

Гъстата четина на кучето би трябвало да бъде поддържана посредством ресане с мека четка всяка седмица. Къпането на тези кучета се предлага от време на време, като би трябвало да употребявате профилиран шампоан.

Породата няма характерни кучешки здравословни проблеми. Някои човеци могат да проявят странични реакции към кърлежи или бълхи, по тази причина е добре да имунизирате своя любим с всички налични ваксини.

 Кученца Лупо Италиано

Лупо Италиано не са най-подходящата порода кучета за неопитни стопани, защото би трябвало да бъдат дресирани настоятелно, с цел да се избегнат нежелани привички.

Много мъчно ще научите тези животни да извършват кучешки команди като „ Седни “, „ Спри “ и други Абсолютно противопоказно е да проявявате експанзия към тях, тъй като това ще има единствено отрицателен резултат.

Социализацията на кучето също е доста значима – когато са дребни, опитвайте се да ги запознавате с допустимо най-вече хора. А с цел да осигурите е своето успокоение, от изгода ще бъде всевъзможни странични шумове, като тези от прахосмукачката, да участват в всекидневието на вашия любим, с цел да привиква той с тях.

Да се сдобиете с Лупо Италианско си е извънредно необичаен късмет. Но пък, в случай че желаете да отглеждате неговия роднина, вижте нашите разгласи и цени за Немска овчарка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР