Италианско издание излезе с публикация за ролята на Специализирана прокуратура

...
Италианско издание излезе с публикация за ролята на Специализирана прокуратура
Коментари Харесай

Италианско издание хвали Гешев за делото “Боклукгейт”, по което обвиняеми са братя Бобокови

Италианско издание излезе с обява за ролята на Специализирана прокуратура в противодействието на закононарушенията, свързани със замърсяване на околната среда, измежду които е и делото “Боклукгейт”, по което обвинени са братя Бобокови.

Броени дни, откакто основният прокурор на град Беневенто доктор Алдо Поликастро отличи четирима магистрати от спецпрокуратурата за работата им по следствието на тайфа данъчни измамници и перачи на пари, в Италия се появи и зам.-шефът на прокуратурата в разпродажба Данаил Шостак.

За да обменя експертен опит и по друго взаимно следствие - по така наречен дело „ Бобокови “, довело до разнищването на трансграничен канал за незаконен трафик на боклуци. При това - не на диалог с сътрудниците от проверяващия взаимен екип, а с главите на куп италиански прокуратури, с значими клечки от „ Антимафия “ и „ Гринпийс “ и пред очите на евродепутати.
свързани новини103629на 01.07.2020
Да потупаш по рамото един път хора от поставена на дръвника институция (понеже „ не работи добре “) – иди дойди. Но да почнеш да им оказваш внимание всяка седмица, и даже да искаш да черпиш от опита им…

Намирисва на сделка. На нездравословен лобизъм в интерес на тъмната мощ в българското правораздаване. И на Гешев. Какво друго да каже през днешния ден Правилно мислещият български политик, за който основа на идната правосъдна промяна и основно средство за реализиране господство на правото са закриването на спецправосъдието (то към този момент наподобява решено), промяната на Висшия правосъден съвет и свалянето на основния прокурор.

Необходими са незабавни дейности други съдилища и прокуратури да проверяват и съдят вдигнатите на мушка Бойкови правоимащи, различен Висш съдебен съвет да избере нов Правилно мислещ шеф на касационния съд (като Лозан Панов), а пълномощията на Гешев – тъй като има тапия и не може да бъде изпъден на мига, да бъдат сведени до нулата (каквито инструкции даде от Дубай изтъкнат „ пациент “ на спецпрокуратурата).

Няма значение кой какво приказва, кого хвали и каква ще е цената на сходна промяна. Точка.

Тук е главната ни разлика с италианците. Там политиката служи на правото, а ние все дърпаме наопаки – правото да служи на политиката. Италианците доста по-добре от нас знаят какво е тежка проведена престъпност и не жалят средства и сили да укрепват правосъдните си органи. Ние разрушавам работещи прокуратури и съдилища, с цел да чегъртаме остарял политически модел. И да градим нов.

Извън тъжната подигравка, италианците няма по какъв начин да не са откровено признателни на всеки, който е оказал помощ в работата им или крепко е работил с тях. Зачитат труда, напъните и професионализма на другите, не се въздействат от политическа обстановка. Знаят, че никой не може да се оправи самичък с тежката престъпност и държат на кадърните си сътрудници. Ценят достолепията им и са правилни с тях.

Всъщност, те потвърдиха това още в средата на 90-те, надалеч преди да влезем в Европейски Съюз. Пратиха писмо до българските си сътрудници: при нас има към 400 предмета с културно-историческа стойност, доказахме, че са с генезис от България, трафикантите и незаконните им продавачи в Италия са наказани, елате и си вземете артефактите. Защото принадлежат на България.

И освен с италианците е по този начин. Само преди три дни и прокуратурата в немския град Гьотинген благодари с писмо на българските спецпрокурори и следователи за свършеното от тях по следствие на следващата интернационална тайфа измамници с финансови принадлежности, завлекли от вложители най-малко 15 млн. евро. Дали и тях Гешев не ги е омаял? Или пък американците, французите, испанците, които също… Но за това не е Правилно да се напомня през днешния ден.

Със сигурност никой прокурор и полицейски разследвач в Европа не се вълнува от това по какъв начин се сменя политическият модел в България, нито дали ще има или не профилирано правораздаване. За тях е значимо да имат благонадежден сътрудник.

Май сме на път да ги изненадаме, написа " Труд ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР