Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че никога

...
Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че никога
Коментари Харесай

Нова порция обвинения за Матео Салвини, че е купен от Русия

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че в никакъв случай не е получавал пари от Русия откакто сходни изказвания се появиха в няколко изявления, предадоха Франс прес и ДПА.
Информационният уебсайт Бъзфийд (BuzzFeed) заяви, че има доказателства за среща, на която помощникът на Салвини Джанлука Савоини разисква с руснаци незаконно финансиране за неговата партия " Лига ".
" Завеждал съм каузи в предишното, ще го направя и през днешния ден, на следващия ден и вдругиден: в никакъв случай не съм вземал една рубла, евро, $ или литър водка като финансиране от Русия ", отговори Салвини.
Според Бъзфийд договорката е била обсъждана в московски хотел на 18 октомври, по време на посещаване на самия Салвини в съветската столица. Сайтът твърди, че тя се е базирала на тайното предаване на 4-процентен дял от продажби на гориво от съветска енергийна компания на италианската ЕНИ, от което партията на Салвини се е облагодетелствала с десетки милиони долари. Освен това Бъзфийд твърди, че има запис на срещата, само че не може да разпознава други участници или да ревизира дали обсъжданото е било изпълнено.
Опозиционната Демократическа партия незабавно прикани Салвини да обясни въпроса пред депутатите. 
През февруари италианският седмичник " Еспресо " насочи сходни обвинявания, които също отхвърлени от Салвини. Те се отнасяха до среща сред Савоини и руснаци на 18 октомври предходната година, напомня Българска телеграфна агенция.
Салвини е прочут с това, че харесва съветския президент Владимир Путин, само че той постоянно е отричал незаконни съглашения с Москва. Италианският вътрешен министър съобщи, че по време на визитата си в Русия през октомври " се е чувствал вкъщи ", наблягайки, че " в някои европейски страни не се усещам по този начин ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР