Италианският вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Матео Салвини

...
Италианският вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Матео Салвини
Коментари Харесай

Крайната десница в Италия се отрече от партията на Путин

Италианският вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Матео Салвини " оцеля " при вота на съмнение в Долната камара на италианския парламент, предадоха международните организации.

Гласуването беше импортирано от опозицията и засягаше връзките на крайнодясната партия " Лига " на Салвини с Русия. Гласоподавателите упрекнаха групировката, която е част от държавната коалиция на премиера Джорджия Мелони, че нагледно казано не е скъсала мостовете с Москва и ръководещата партия " Единна Русия ". Общо 209 членове на Камарата на депутатите гласоподаваха срещу вота на съмнение, който беше подсилен от едвам 129 депутати. Трима души се въздържаха.

На 6 март 2017 година петдесет и една годишният водач на партия " Лига " подписа петгодишно съглашение за съдействие на неговата политическа мощ с ръководещата съветска партия. Договорът беше автоматизирано възобновен през 2022 година В обява във Фейсбук от 2017 година Салвини сподели, че пактът ангажира двете страни да се „ борят с незаконната имиграция и ислямския тероризъм и да работят за преустановяване на западните наказания против Русия “.

Малко преди вота " Лига " разгласява изказване, в което се дистанцира от съглашението за съдействие с " Единна Русия ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР