Италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси наложи двумесечна забрана за привърженици

...
Италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси наложи двумесечна забрана за привърженици
Коментари Харесай

Сериозни санкции за Рома и Наполи

Италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси наложи двумесечна възбрана за последователи на Рома и Наполи да посещават мачовете на своите тимове като посетител. Причина за глобата е конфликтите сред ултраси на двата тима в неделя, които принудиха управляващите да затворят за малко основната автомагистрала на страната.

Като част от заповедта, секторите за посетители на стадионите, където Рома и Наполи играят мачове на открито, ще бъдат затворени поради " сериозността на осъществените епизоди на принуждение " и " съответната заплаха сходно държание да се повтори ", се споделя в изказване на министерството, представено от Ройтерс.

Министърът също подреди двумесечно прекъсване на продажбата на билети за същите мачове на хора, живеещи в Неапол и Рим.

Привържениците на Рома и Наполи, които имат дълга история на омраза между тях, се сблъскаха на 8 януари на бензиностанция в Тоскана на автомагистрала А1, основният път, свързващ северната и южната част на Италия.

Ултрасите на Наполи хвърляха камъни и димки по преминаващите почитатели на Рома, които стопираха колите си, с цел да отвърнат на удара. Сблъсъците сред младежи с качулки се разпространиха на бензиностанцията, преди полицията да възвърне реда.

Автор: Мирослав Димитров/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР