Италианският тенис се намира в своя разцвет през последните години.

...
Италианският тенис се намира в своя разцвет през последните години.
Коментари Харесай

Синер: Australian Open се разви чудесно, но ми предстои много работа занапред

Италианският тенис се намира в своя подем през последните години. Сред най-хубавите 100 в световнана класация страната разполага с девет свои представителя, измежду които е и един от най-обещаващите млади гении Яник Синер. Двукратният първенец от Sofia Open остана на крачка от място в полуфиналите на Australian Open 2022 през днешния ден, откакто отстъпи на Стефанос Циципас в поредни сетове - 6:3 6:4 6:2.

След загубата Синер взе присъединяване в наложителна конференция, в която въпреки и отчаян, отговори сходно на заложените от публицистите въпроси. Яник разяснява каква е повода за провалянето му през днешния ден и даде повече светлина към проектите си за в бъдеще. Ето какво тъкмо показа той:

" Безспорно Циципас игра по-добре през днешния ден. Той допускаше по-малко неточности, овладяваше по-лесно страстите си и се придвижваше по корта отлично. Заслужено се поздрави с успеха, бях беззащитен на моменти от дуела.

Разбира се, шампионатът за мен беше в действителност сполучлив. Представих се на равнище, само че сигурно има върху какво да работя в допълнение. Цялостно считам, че би трябвало да развия и подобря всеки един детайл от играта си, в случай че желая да бъда конкурентен на най-хубавите състезатели.

С неспокойствие чакам да схвана какво ми следва за в бъдеще. Нужно е да придобия повече опит против представители на елита от мъжкия тенис, с цел да мога да надградя равнището си и един ден да бъда на върха. " - приключи Синер.

Източник: Australian Open

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР