Италианският Сенат одобри спорен нормативен акт за спасителните операции в

...
Италианският Сенат одобри спорен нормативен акт за спасителните операции в
Коментари Харесай

Италия прие спорни промени за спасителните операции на мигранти в морето

Италианският Сенат утвърди противоречив нормативен акт за избавителните интервенции в море, съгласно който нарушителите могат да бъдат наказвани с санкции до 50 хиляди евро, съобщи АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Критици на нормативния акт споделят, че той затруднява неправителствените организации при спасяването на мигранти в Средиземно море.

" За " нормативния акт гласоподаваха 84 сенатори, а " срещу " - 61 сенатори.

Долната камара на Народното събрание към този момент утвърди текста предходната седмица.

 Италия стяга разпоредбите за организациите, спасяващи мигранти в морето Италия стяга разпоредбите за организациите, спасяващи мигранти в морето

Според него корабите на неправителствени организации, избавили мигранти в море, са задължени незабавно да се насочат към несъмнено от италианските управляващи пристанище. Те не могат да подхващат други интервенции по избавяне на мигранти, при които на борда на корабите да бъдат качени повече хора, както правеха до момента.

Неправителствените организации подлагат на критика нормативния акт поради това, че след една задача, те не могат да се притекат на помощ на други бедстващи хора. Освен това споделят, че управляващите им позволяват да дебаркират на много отдалечени от Централното Средиземноморие места, като да вземем за пример в Равена вместо в пристанища на остров Сицилия.

При нарушаване на нормативния акт капитанът на кораба получава санкция от сред 10 хиляди и 50 хиляди евро, а при повтаряне на нарушаването, плавателният съд може да бъде иззет.

В средата на февруари 65 членове на немския Бундестаг приканиха италианския парламент да не приема нормативния акт, без да внесе в него промени и споделиха, че той нарушава разпоредбите на интернационалното морско право, интернационалните правила в региона на човешките права и европейското законодателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР