Италианският производител на гуми Pirelli увеличава доставките на гуми от

...
Италианският производител на гуми Pirelli увеличава доставките на гуми от
Коментари Харесай

И Pirelli подкрепя санкциите срещу Русия

Италианският производител на гуми Pirelli усилва доставките на гуми от Турция и Румъния за европейския пазар, с цел да размени продуктите, неразрешени за импорт от Русия, се показва в прессъобщението на компанията за предварителните резултати за 2022 година

В сходство със глобите на Европейски Съюз, които не разрешават, наред с другото, вноса на подготвени съветски артикули в Европа и износа на някои първични материали за Русия, компанията е определила различни участници в интервенциите по импорт и експорт, а също по този начин работи за " активиране на доставчиците на подготвени артикули от Турция и Румъния, с цел да заместят съветския експорт на европейските пазари ".

В същото време заводите на Pirelli в Русия употребяват първични материали от най-вече локални снабдители, вместо от европейски.

" Пирели " уголемява своето произвеждане в Румъния

В Слатина изграждат нови мощности

През март 2022 година компанията прекратява вложенията в заводите за гуми във Воронеж и Киров, като се изключи вложенията, нужни за обезпечаване на сигурността на работата.

В известието за резултатите от 2022 година се отбелязва също, че Pirelli е диверсифицирала своя набор от снабдители на логистични услуги, с цел да обезпечи непрекъснати доставки на подготвена продукция и първични материали , както и е осигурила финансова поддръжка за своите съветски интервенции посредством локални банки.

През 2022 година на Русия се падат 4% от продажбите на групата и 11% от общия потенциал.
 Китайска компания с апетити към
Китайска компания с апетити към " Пирели "

ChemChina съобщи, че е съгласна да купи дял 26,2%

Според уеб страницата на Pirelli групата има 18 индустриални обекта в 12 страни и продава артикули в 160 страни. В Русия заводите на компанията се намират във Воронеж и Киров, като индустриалният им потенциал е надлежно 2 млн. и към 6 млн. гуми годишно .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР