Италианският премиер Джорджа Мелони предположи, че сегашната ескалация в Близкия

...
Италианският премиер Джорджа Мелони предположи, че сегашната ескалация в Близкия
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Ако Русия не беше нападнала Украйна, нямаше да има атака на "Хамас" срещу Израел

Италианският министър председател Джорджа Мелони допусна, че сегашната ескалация в Близкия изток може би нямаше да се случи, в случай че Русия не беше направила пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година. Тя сподели това в изявление за Il Giornale, оповестява " Европейская истина ".
 
Според Мелони, в случай че Русия не беше нахлула в Украйна, тогава " най-вероятно " Хамас " нямаше да извърши " офанзивата против Израел през октомври 2023 година, която докара до войната в линията Газа.
 
" Такова съществено нарушаване на учредената на правила интернационална система, също така, от непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, неизбежно бе да провокира верижна реакция в други райони на света, от Близкия изток до Балканите и до Африка ", изясни тя.
 
Италианският министър председател акцентира, че без възобновяване на интернационалното право " огнищата на спорове ще продължат да се множат ".
Припомняме, че на 24 февруари Джорджа Мелони посети Киев, където, разяснявайки подписването на съглашение за съдействие в региона на сигурността с Украйна, тя акцентира нуждата от продължение на военната помощ за Киев.
 
" Бъркането на постоянно употребяваната дума " мир " с " капитулация ", както го вършат, е двуличен метод, който в никакъв случай няма да споделим ", сподели тя на конференция.
 
Двустранното съглашение за сигурност планува опазване на равнището на военна помощ за Украйна за 2024 година и съдействие в разнообразни браншове на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР