Италианският министър на финансите Джанкарло Джорджети изрази безпокойството си от

...
Италианският министър на финансите Джанкарло Джорджети изрази безпокойството си от
Коментари Харесай

Рим недоволен, че ЕС бави продажбата на ITA Airways

Италианският министър на финансите Джанкарло Джорджети изрази безпокойството си от това, че съгласно него Европейският съюз(EС) спира продажбата на дял от авиопревозвачаITA Airways - основна част от опита на правителството да извърши задачата за приватизация на стойност 20 милиарда евро (21,8 милиарда $, заяви

" Приватизацията, за която сме най-притеснени, е тази на ITA, която забуксува, само че не по виновност на италианското държавно управление ", съобщи Джорджети пред Bloomberg News, без да посочва Европейски Съюз, в границите на срещата на ръководителите на стопанските системи от Групата на 20-те в Сао Пауло, Бразилия, късно в четвъртък.

В рамките на оповестената през май договорка немският транспортьор Deutsche Lufthansa AG в началото ще закупи 41% от наследника на банкрутиралата водеща самолетна компания Alitalia от италианската страна, с алтернатива за придобиване на останалата част по-късно. Инвестицията на Lufthansa на стойност 325 млн. евро обаче е възпрепятствана от задълбочено следствие на контролните органи на Европейски Съюз за покупко-продажбите, на фона на опасения за конкуренцията както на къси, по този начин и на дълги дистанции.Приватизацията е част от по-широк държавен проект за продажба на държавни дялове на стойност към 20 милиарда евро до 2026 година, с цел да се понижи големият дълг на Италия. Макар че дефицитът на страната понижава, дългът ѝ остава на равнище 140% от икономическото произвеждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР