Италианският консорциум Exe Solar започва изграждането на завод за производство

...
Италианският консорциум Exe Solar започва изграждането на завод за производство
Коментари Харесай

Exe Solar изгражда завод за 13 млн. лв. в Ямбол

Италианският консорциум Exe Solar стартира построяването на цех за произвеждане на фотоволтаични модули в Ямбол. Инвестицията е в размер на 13 млн. лева Според проекта на компанията строителството ще започва през април, а заводът се чака да проработи до края на идната година.

Предстои разкриването на 50 нови работни места за инженери и IT експерти. За наемането на фрагментите ще се търси съдействие с основания в Ямбол факултет „ Техника и технологии “ към Тракийския университет – Стара Загора.

Заводът ще се намира в местността „ Рибарника “, където компанията е закупила 11 дка терен частна благосъстоятелност за към 200 хиляди евро. Съоръжението ще бъде със застроена повърхност към 3 дка.

Компанията от години създава в Китай и основаването на тази нова индустриална линия за тях ще бъде самобитно „ връщане “ в Европа. Exe Solar продава продуктите си основно на Стария континент и Северна Африка.

Ръководството показва, че производството ще бъде изцяло екологично и няма замърсяване на околната среда. Производственият потенциал в началото ще бъде 350 мегавата, а след това ще бъде повишен до 600 мегавата.

Италианският консорциум има намерение да затвори индустриалния цикъл с построяването и на фотоволтаичен парк. За задачата е декларирала и капиталово желание за закупуване на 600 дка общински терени.

Справка на Economic.bg в Търговския указател демонстрира, че компанията има сдружение в страната още от есента на 2019 година За желанията си да влага в Ямбол пък се приказва от повече от година, сочат материалите в уеб страницата на регионалната администрация на Ямбол.

Иновативният „ зелен “ план ще трансформира Ямбол в един от пионерите на зелена сила в България.

По създание продуктите ни ще бъдат значима поддръжка за устойчивата и щадяща климата сила в нашето бъдеще и в това време ще съставляват бързо разрастващ се пазар в международен мащаб, което ще бъде основата за позитивно развиване на нашата компания “, показва Exe Solar в своята уебстраница.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинзавод Ямбол цех в България нов цех фотоволтаични панели фотоволтаични централи слънчеви панели ПоследниНай-четениКомпании 72 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Политика 200 Републиканците завоюваха болшинство в долната камара на Съединени американски щати Компании 308 Eldrive построи още два хъба за супербързо зареждане на електрически автомобили Крипто 2489 Милиардерът, който желае да избави „ полудялата “ криптоиндустрия Любопитно 10314 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Индустрии 8870 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Политика 8652 И Швеция блокира България за Шенген Пазари 6784 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР